Hlavní obsah

Papadopulos rozhodl svou první brankou za Rostov zápas s Tomskem

Český fotbalový útočník Michal Papadopulos vstřelil svůj první gól od srpnového příchodu do Rostova na Donu. Svému týmu pomohl vítěznou brankou k vítězství 3:1 nad Tomskem ve skupině o 9.-16. místo ruské ligy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Michal Papadopulos (vlevo) v dresu národního týmu.

Článek

Šestadvacetiletý Papadopulos nastoupil do zápasu v 58. minutě krátce poté, co jeho tým vyrovnal zásluhou penalty dalšího útočníka Adamova. Rostov už v té době měl výhodu dvou mužů v poli, kterou ostravský rodák brzy využil.

Papadopulos v 70. minutě přijal v pokutovém území zpětnou přihrávku. Svou střelu poslal napřed nohou do tyče, mezi dobíhajícími hráči se ale dostal i k dorážce a hlavou poslal Rostov do vedení. Na konečných 3:1 zvýšil v závěru znovu Adamov.

Do moskevského derby zasáhl stoper Marek Suchý, jehož Spartak dokázal porazit Lokomotiv 2:0. Mladý obránce, který ve dvou kvalifikačních zápasech přispěl k postupu české reprezentace na nadcházející mistrovství Evropy, si připsal žlutou kartu.

Ruská fotbalová liga - 31. kolo:
Dynamo Moskva - Kubaň Krasnodar 2:1, Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 2:0, Rostov na Donu - Tomsk 3:1 (za domácí gól Papadopulos).

Reklama

Související témata: