Hlavní obsah

Brankář předvedl nevídanou minelu. Měl velké štěstí, že to neskončilo vlastním gólem

Brest/Praha

To se jen tak nevidí. Fotbalový brankář Brestu Gautier Larsonneur si v úterním zápase francouzské Ligue One proti Nice pořádně zavařil. Třiadvacetiletý gólman chtěl po malé domů odehrát balón na jednoho z obránců, místo toho ale trefil komickým způsobem vlastní bránu a nebýt šťastného odrazu od břevna a tyče, jeho počin by skončil vlastním gólem.

Foto: @Francebleubzh, Twitter

Francouzský gólman Gautier Larsonneur na archivním snímku

Článek

Fotbalisté Brestu vedli na domácím hřišti ve 28. minutě zápasu už 2:0 po brankách Mounieho a Honorata. Jen pár chvil na to ale mohlo být srovnáno. Brankář Larsonneur totiž svým kouskem spoluhráčům pořádně pocuchal nervy.

Třiadvacetiletý Francouz totiž špatně zpracoval malou domů od jednoho z beků Brestu. Aby z toho nakonec nebyl roh, pokusil se míč vyslat odkopem směrem na pravou stranu obrany, jenže místo toho míč napálil na vlastní bránu a k vlastnímu gólu chybělo opravdu málo.

Skóre se ale ani přes jeho krkolomné počínání neměnilo a Larsonneur si musel pořádně oddychnout. Fotbalisté Nice se ve zbytku zápasu nedokázali gólově prosadit, a tak utkání skončilo 2:0 pro domácí.

Reklama

Související témata: