Hlavní obsah

Anelka bude sportovním ředitelem klubu ze čtvrté francouzské ligy

Někdejší hvězdný fotbalista Nicolas Anelka přijal angažmá jako sportovní ředitel klubu Hyeres ze čtvrté francouzské ligy. Jednačtyřicetiletého útočníka, jenž má na kontě tituly z Premier League i Ligy mistrů, si vybral nový majitel klubu Mourad Boudjellal.

Foto: Facebook

Nicolas Anelka byl před lety hráčem WBA necelé dva měsíce (ilustrační foto)

Článek

Francouzský podnikatel, který měl údajně zájem i o převzetí Olympique Marseille, se v minulosti proslavil oživením ragbyového Toulonu. Druholigový klub pozvedl na nejvyšší úroveň a pomohl mu k zisku tří evropských titulů. Do týmu se mu podařilo přivést hvězdy jako Sonny Bill Williams a Jonny Wilkinson.

Anelka získal tituly v anglické lize v dresu Arsenalu a Chelsea, prestižní trofej v Lize mistrů vybojoval s Realem Madrid. Jeho reprezentační kariéra ale skončila neslavně poté, co byl v roce 2010 poslán domů z mistrovství světa po konfliktu s tehdejším trenérem francouzského národního týmu Raymondem Domenechem.

Aférou končila i jeho velká klubová kariéra. Angažmá ve West Bromwichi v roce 2014 se uzavřelo poté, co oslavil jeden ze svých gólů kontroverzním pozdravem "quenelle", který bývá vnímán jako antisemitský. Krátce pak působil už jen v Indii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: