Hlavní obsah

Horor na hřišti. Po střetu se soupeřem přijela pro fotbalistu sanitka

Lisabon/Praha

Obránce FC Porta Nanu nebude na čtvrteční utkání portugalské ligy na hřišti Belenensesu vzpomínat v dobrém. V závěru duelu se v pokutovém území střetl s gólmanem domácích, ztratil vědomí a sanitkou putoval rovnou do nemocnice. Šestadvacetiletý fotbalista Guiney-Bissau utrpěl otřes mozku a má poraněnou míchu, následky by neměly být dlouhodobé. Podle posledních informací byl Nanu již propuštěn z lisabonské nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalistu Porta odvezla po střetu se soupeřem ze hřiště sanitka.Video: sntv

 
Článek

Běžela 85. minuta utkání 17. kola portugalské Primeira Ligy, když se záložní řada Porta pokusila za stavu 0:0 překonat obranu domácích nakopnutým balonem do vápna. Pravý krajní obránce Nanu si na centr naskočil hlavičkou, v plné rychlosti se ale přitom střetl s gólmanem Belenensesu.

Nanu zůstal ležet na trávníku, na podněty nereagoval a hra byla okamžitě přerušena. Nehrálo se přibližně 15 minut, než zdravotníci naložili fotbalistu i s krčním límcem do sanitky a odvezli na vyšetření do nemocnice.

Viditelně otřesení hráči měli o svého kolegu strach. Kapitán Pepe se dokonce neubránil slzám. Vyšetření ale naštěstí žádná vážná zranění neodhalila. Nanu utrpěl otřes mozku a brzy by se měl vrátit zpět na trávník.

Reklama

Související témata: