Hlavní obsah

PSG - Nice 2:1PSG je o skóre v čele francouzské ligy, Lyon prohrál

Paříž

Fotbalisté PSG zvítězili v 25. kole francouzské ligy nad Nice 2:1 a minimálně do neděle se o skóre posunuli do čela tabulky před Lille, které čeká domácí duel s Brestem. Obhájce titulu vyhrál potřetí v řadě a vedení se ujal i díky zaváhání Lyonu, který doma podlehl Montpellieru 1:2.

Článek

Kouči Pařížanů Mauriciu Pochettinovi chyběl kvůli zranění nejdražší hráč historie Neymar, který si ve středu proti Caen poranil stehenní sval, a také opory jako Ángel Di María či Marco Veratti. Také Nice postrádalo několik hráčů základní sestavy. Domácí i tak začali dobře a vedli od 22. minuty zásluhou Juliana Draxlera. Soupeř Slavie z podzimní fáze Evropské ligy srovnal pět minut po změně stran, výhru favorizovaným Pařížanům ale zajistil čtvrt hodiny před koncem desátou trefou v sezoně Moise Kean.

Lyon usiloval o čtvrtou ligovou výhru za sebou a posun do čela, ale od 20. minuty prohrával. Těsně před přestávkou sice vyrovnal Lucas Paquetá, výhru outsidera ale stvrdil po změně stran osmnáctiletý mladík Elye Wahi. Montpellier vyhrál nad Lyonem poslední tři duely a dokázal, že se mu proti němu v poslední době daří. Olympique zaostává za vedoucí dvojicí o dva body.

Francouzská fotbalová liga - 25. kolo:
Paris St. Germain - Nice 2:1 (22. Draxler, 76. Kean - 50. Rony Lopes)
Remeš - Lens 1:1 (13. Zeneli - 61. Sotoca)
Lyon - Montpellier 1:2 (45.+1 Paquetá - 20. Savanier, 65. Wahi).

Reklama

Související témata: