Hlavní obsah

Pekhart byl vyhlášen nejlepším cizincem polské fotbalové ligy

Varšava

Český fotbalista Tomáš Pekhart z Legie Varšava byl vyhlášen nejlepším cizincem polské ligy za loňský rok. Jednatřicetiletého útočníka a lídra tabulky střelců Ekstraklasy v tradiční anketě ocenil fotbalový týdeník Pilka nožna.

Foto: Twitter @LegionisciCom

Český útočník Tomáš Pekhart z Legie Varšava byl vyhlášen nejlepším cizincem polské fotbalové ligy.

Článek

"Je to velká věc tady v Polsku, něco jako galavečer Zlatý míč v Česku. Beru to jako velkou poctu a moc si toho vážím. Je to motivace a energie do další práce," uvedl Pekhart pro ČTK.

Do Legie přišel loni v únoru po vypršení smlouvy ve španělském druholigovém klubu Las Palmas. Během úvodního půlroku v Polsku dal pět gólů. V aktuální sezoně si rodák ze Sušice vybojoval pevné místo v sestavě a dosud zaznamenal 17 soutěžních branek. Patnáctkrát se trefil v polské lize a v tabulce kanonýrů má náskok pěti zásahů před druhým Jesúsem Imazem z Bialystoku.

Bývalý hráč Slavie, Sparty, Jablonce, Southamptonu, Norimberku, AEK Atény nebo Beer Ševy v anketě porazil Španěla Jesúse Jiméneze ze Zabrze a Portugalce Pedra Tibu z Poznaně.

Kvůli koronavirovým opatřením se slavnostní vyhlášení konalo jenom virtuálně. "Mrzí mě, že jsem si to nemohl tolik vychutnat. Kdyby se to konalo za normálních podmínek, mohl jsem tam být třeba i s rodinou. Vstup se mnou byl na pódiu pomocí zoom hovoru z předzápasového hotelu," přiblížil Pekhart.

V nedělním utkání 17. kola polské ligy pomohl Legii proměněnou penaltou k remíze 1:1 na stadionu Bialystoku. "Nejsme spokojení, ztratili jsme dva body. Je to i moje vina, protože jsem měl tři šance, abych zápas rozhodnul, ale štěstí mi nepřálo. Měl jsem dát tři góly," řekl pro web úřadujících mistrů Pekhart, jehož tým z druhého místa tabulky ztrácí dva body na vedoucí Štětín.

Reklama

Související témata: