Hlavní obsah

Paris St. Germain - Lille 0:1Fotbalisté Lille vyhráli v ligovém šlágru nad PSG a vedou tabulku

Paříž
Aktualizováno

Fotbalisté Lille porazili v šlágru 31. kola francouzské ligy 1:0 Paris Saint-Germain a sedm zápasů před koncem vedou tabulku o tři body právě před svým dnešním soupeřem. Jediný gól utkání vstřelil ve 20. minutě kanadský útočník Jonathan David.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fotbalisté Paris Saint-Germain v šlágru 31. kola francouzské ligy prohrávají s Lille 0:1.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy dohrávaly o deseti: v poslední minutě byla vyloučena hvězda pařížského celku Neymar, jenž odstrčil Tiaga Djala, který dostal červenou kartu také. Hráči si pak konflikt vyříkávali ještě cestou v tunelu, kde nebylo daleko k fyzické konfrontaci.

Pařížané, kteří za posledních osm let získali sedmkrát ligový titul, si připsali třetí domácí porážku za sebou. Navíc se ideálně nenaladili na čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, na jehož hřišti se v prvním duelu představí ve středu.

Bod za PSG je v tabulce třetí Monako, jež porazilo Mety 4:0. Dvěma góly přispěl k výhře knížecího klubu Wissam Ben Yedder, přestože začal překvapivě na lavičce a do hry přišel až v 64. minutě. S 15 trefami je nejlepším střelcem týmu, více branek dal v soutěži jen Kylian Mbappé z Paris Saint-Germain (20).

Jednou skóroval i německý útočník Kevin Volland, který má na kontě 14 ligových gólů. První branku Monaka, které z posledních 16 zápasů v nejvyšší domácí soutěži prohrálo pouze jednou, vstřelil v 50. minutě z penalty španělský záložník Cesc Fábregas.

Francouzská fotbalová liga - 31. kolo:
Monako - Mety 4:0 (77. a 89. z pen. Ben Yedder, 50. Fábregas z pen., 52. Volland),
Paris St. Germain - Lille 0:1 (20. David),
21:00 Lens - Lyon.

Reklama

Související témata: