Hlavní obsah

Chelsea s problémy přešla přes trpaslíka

LONDÝN/GLASGOW

Majitel Chelsea ruský milionář Roman Abramovič si v sobotu opět prožil těžkou chvilku. Jeho tým, do kterého napumpoval miliardy liber, si jen stěží poradil ve čtvrtém kole s týmem regionální soutěže. Ačkoli se v Scarboroughu, kam slavná Chelsea zavítala, očekávala pořádná nakládačka, obr si na trpaslíkovi málem vylámal zuby.

Foto: www.chelseafc.com

Zachránce pověsti slavné Chelsea John Terry.

Článek

V pomyslném žebříčku anglických klubů stojí Scarborough o 104 pozic níže než Chelsea, ale na hřišti se to výsledkově ne a ne projevit. Hráči Chelsea hned na úvod trefili tyč a v 10. minutě Terry poslal Chelsea do vedení. Ale to bylo vše. Domácí hráči se vybičovali k heroickému výkonu a podruhé už nekapitulovali.

Tým z přístavu Scarborough mohl vyrovnat a vynutit si senzační opakování zápasu. Deset minut před koncem však Cryan poslal hlavou míč přímo brankáři Cudicinimu a vzápětí se fanoušci marně dožadovali penalty za Gallasovu ruku.

Britští novináři vyjádřili duel Davida s Goliášem v jasných číslech. Zatímco na straně Chelsea prý nastoupili hráči v hodnotě 60 miliónů liber, za Scarborough hráli fotbalisté za pouhé dvě tisícovky.

Výsledek 4. kola:
Scarborough (regionální soutěž) - Chelsea Londýn 0:1

Celtiku porazili ve skotské lize Aberdeen

Fotbalisté Celtiku Glasgow potvrdili ve skotské lize své dominantní postavení a na hřišti předposledního Aberdeenu zvítězili 3:1. Suverénně vedoucí tým tabulky, jenž se v únorovém třetím kole Poháru UEFA utká s Teplicemi, se v prvním poločase ujal vedení 2:0. O branky se postarali tradiční kanonýři Stilian Petrov a Henrik Larsson. Po změně stran přidal třetí gól Stephen Pearson, domácí už jen zmírnili prohru.

Celtic odehrál zápas bez střídání v sestavě: Douglas - Varga, Kennedy, McNamara, Agathe - Lennon, Sutton, Petrov, Pearson - Hartson, Larsson.

Výsledek 21. kola:
Aberdeen - Celtic Glasgow 1:3.
Glasgow Rangers - Livingston 1:0
Dunfermline - Motherwell 1:0
Kilmarnock - Hibernian Edinburgh 0:2
Hearts - Partick Thistle 2:0

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články