Hlavní obsah

Katastrofa pro PSG. Mbappé na odchodu?

Konec Kyliana Mbappého v Paris Saint-Germain? Francouzskému fotbalistovi vyprší smlouva s gigantem v létě 2022 a útočný klenot podle informací francouzských médií nyní odmítl kontrakt prodloužit. Do diskuze s hráčem se nyní osobně vložil prezident klubu Nasser Al-Khelaifi. Pokud se mu ale mistra světa a autora 42 branek z loňské sezony napříč soutěžemi nepodaří přesvědčit k podpisu, je možné, že fotbalová superstar se v novém dresu představí už v nadcházejícím ročníku.

Foto: Franck Fife, ČTK/AP

Fotbalista Kylian Mbappé podle francouzských médií odmítá prodloužit smlouvu s PSG.

Článek

Mbappé je podle informací francouzského deníku L'Equipe se svou aktuální situací nespokojený a poohlíží se po nových možnostech. Na stole má od vedení PSG prodloužení kontraktu, ale v současnosti ho podepsat odmítá.

Útočník francouzské reprezentace se nechal před EURO slyšet, že o jeho budoucnosti se bude rozhodovat až po konci evropského šampionátu. Na něm Francouzi skončili neslavně už v osmifinále proti Švýcarsku a Mbappé na turnaji dvakrát nezazářil především co se efektivity týče.

Podle L'Equipe Mbappé na PSG netlačí v tom smyslu, že by chtěl klub opustit už toto léto. Pokud by mu ale příští rok vypršela smlouva a odešel jako volný hráč, pro giganty Ligue 1 by to byla absolutní pohroma. Současná hodnota fotbalisty podle portálu Transfermarkt je 160 milionů eur (přes 4 miliardy korun).

Jednání o prodloužení kontraktu doposud vedl sportovní ředitel Leonardo. Francouzští novináři tvrdí, že se nyní do celé záležitosti vložil prezident klubu Al-Khelaifi. Mbappé byl v minulosti nejvíce spojován se zájmem Liverpoolu a Realu Madrid.

Reklama

Související témata: