Hlavní obsah

Zenit si vynutil návrat dvou fotbalistů ze srazu brazilské reprezentace

Sao Paulo

Brazilskou reprezentaci před nadcházejícími zápasy kvalifikace mistrovství světa opustili útočník Malcom a záložník Claudinho. Jejich návrat si kvůli obavám z koronaviru vynutil Zenit Petrohrad.

Foto: Twitter

Brazilští fotbalisté útočník Malcom a záložník Claudinho se musejí vrátit z reprezentačního srazu do Petrohradu.

Článek

Malcom a Claudinho byli do národního týmu povoláni poprvé. Trenér Tite je dodatečně nominoval poté, co se devět hráčů z anglické ligy omluvilo kvůli povinné karanténě, která by je čekala po návratu z Jižní Ameriky do Velké Británie.

Zenit si však vynutil jejich návrat, proti čemuž se brazilský svaz ohradil a vyzval FIFA, aby Zenit tvrdě potrestala. "Oběma hráčům jsme s podporou FIFA vysvětlili, že klub je nemůže nijak potrestat. Nicméně i přesto odjeli," citovala prohlášení svazu agentura Reuters.

Brazílie není jedinou jihoamerickou reprezentací, která má kvůli opatřením proti koronaviru problémy s nominací hráčů z Evropy. Podobné potíže řeší před trojicí zářijových kvalifikačních zápasů i Argentina.

Aston Villa si totiž vyžádala, aby se záložník Emiliano Buendia a brankář Emiliano Martínez vrátili už po dvou zápasech. To však trenér Lionel Scaloni odmítl. "Hráče jsme nominovali na tři zápasy, a proto všechny tři odehrají," prohlásil.

Reklama

Související témata: