Hlavní obsah

Chvíle hrůzy! Český fotbalista bojoval na trávníku o život, zachránil ho spoluhráč

„Nikdy nepřestanu bojovat,“ tímto heslem se vrací český fotbalový obránce Tomáš Egert k víkendovému ligovému souboji mezi Trenčínem a Senicí, při kterém došlo k situaci, po které bojoval o život. Po srážce hlavami s protihráčem Kelvinem Piresem se zřítil k zemi a zapadl mu jazyk. Spoluhráč Šimon Šumbera jej však pohotovou reakcí zachránil.

Foto: facebook

Tomáš Egert v dresu anglického Burtonu

Článek

Mohlo to skončit tragédií, ale díky pohotové reakci Šumbery vyvázl téměř dvoumetrový obránce Egert jen se zakrvácenou hlavou. Záložník hostující Senice Šumbera, který v 11. minutě zápasu zvyšoval už na 2:0, si všimnul, že po hlavičkové srážce a následném pádu se jeho spoluhráč nehýbe.

V těžké situaci zachoval chladnou hlavu a svému kamarádovi okamžitě poskytl první pomoc. „Hned jsem věděl, že může být zle. Mluvil jsem na něj, ale on vůbec nereagoval," řekl slovenskému portálu cas.sk.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Egert (@egihno)

„Bezvládně tam ležel s protočenýma očima a chrčel. Nejsem zdravotník, ale napadlo mě, vytáhnout mu jazyk," popsal chvíle hrůzy. Jeho záchranou akci zachytily i kamery, které natáčely zápas. (video je vloženo v instagramovém příspěvku výše)

Šumbera ještě řekl, že když Egertovi chytil jazyk, tak se nedechnul a začal reagovat. Za hrdinu se ale nepovažuje. „Věřím, že by to samé udělal lékař s masérem, kteří přibíhali. Ti mu pak zastavovali silné krvácení z čela, protože mu krev zalila i oči," pověděl skromně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Šumbera v dresu Zbrojovky Brno.

Egert, který v kariéře okusil i druholigovou anglickou ligu a v Čechách předtím odehrál jediný ligový zápas za Liberec, svému zachránci poděkoval i na sociálních sítích. Přidal také fotografie, kde je vidět s celou hlavou od krve.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Egert (@egihno)

Zápas nakonec skončil remízou 3:3.

Reklama

Související témata: