Hlavní obsah

Bývalý portugalský fotbalista Rui Costa byl zvolen prezidentem Benficy Lisabon

Bývalý portugalský reprezentant Rui Costa se stal novým prezidentem fotbalové Benficy Lisabon. Devětačtyřicetiletý funkcionář, který dříve působil na pozici ofenzivního záložníka, obdržel ve volbách více než 84 procent hlasů a vystřídal ve funkci Luise Felipeho Vieiru. Ten v červenci rezignoval kvůli obviněním z daňových úniků a praní špinavých peněz.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Rui Costa začínal v Benfice v letech 1990 až 1994 svou úspěšnou hráčskou kariéru. Následně odešel do italské Serie A, kde působil ve Fiorentině nebo AC Milán. Celkem odehrál 94 reprezentačních zápasů, v nichž vstřelil 26 gólů.

Před patnácti lety se finalista Eura 2004 opět vrátil do Benficy, kde v roce 2008 svou aktivní kariéru ukončil a následně se tu stal sportovním ředitelem a viceprezidentem.

Ve volbách, do nichž se zapojil rekordní počet více jak 40 tisíc klubových členů, porazil Rui Costa svého protikandidáta a podnikatele Francisca Beníteze. Ve funkci by měl účastník mistrovství světa 2002 a tří evropských šampionátů působit do roku 2025.

Reklama

Související témata: