Hlavní obsah

Wagner: Hattrick, a zase Bregenzu

PRAHA

Útočník SV Mattersburg René Wagner třemi góly v utkání 18. kola rakouské ligy s Bregenzem přispěl k vítězství svého týmu. Zaměstnavatel českého střelce se posunul na osmé místo a od posledního Bregenzu ho dělí šest bodů. RENÉ WAGNER KOMENTUJE RAKOUSKOU LIGU.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Český útočník Rapidu Vídeň René Wagner převzal 22. září na brněnském fotbalovém stadionu před prvoligovým utkáním Brno - Baník Ostrava odznak Klubu ligových kanonýrů za sto vstřelených gólů v nejvyšších fotbalových soutěžích

Článek

"Pro nás to byl zápas podzimu, v němž jsme potřebovali vyhrát. Čekají nás ještě zápasy v Salcburku, se Štýrským Hradcem a Austrií, kde můžeme jen překvapit. Neříkám, že to byly naše poslední body, ale rozhodně můžeme hrát s klidnějším srdcem.

Prvních třicet minut bylo vyrovnaných, takové pološance na obou stranách. Skóre jsem otevřel ve třicáté minutě po trestném kopu, kdy jsem v pádu hlavou usměrnil míč k tyči. Pak jsme přidali gól z penalty, tu proměnil kapitán Kühbauer. Těsně před poločasem jsem přidal další trefu po stříleném centru zleva. Mysleli jsme, že to bude hotové, jenže soupeř snížil. Nepomohla nám ani penalta, která byla po faulu na mě a Jihoafričan Pule ji s přehledem proměnil, protože Bregenz zase snížil a my jsme se strachovali, jestli to zvládneme. Nakonec jsem přidal pojistku z trestného kopu.

Hattrick jsem vstřelil naposledy ještě v dresu Rapidu Vídeň před dvěma lety a shodou okolností rovněž Bregenzu. Tehdy jsme na jejich hřišti vyhráli šest tři.

Teď v posledních zápasech jde moje forma trošku nahoru. Vlastně jsem za tři utkání vstřelil pět branek a celkem jich mám na kontě šest. Když jsem v létě do Mattersburgu přestoupil z Rapidu, tak mi chvíli trvalo, než jsem se chytil.

A když jsem se rozkoukal, tak přišel zase útlum. Až teď cítím zlepšení. Musel jsem si zvyknout na něco jiného. S vídeňským Rapidem jsme hráli na čele tabulky. Teď s Mattersburgem je to boj o záchranu a rozhodně je lepší hrát o titul. Ale tlak je všude. Někde hrajete o první místo, jinde o Pohár UEFA, my zase o klid. Pamatuji si podobnou situaci ještě z Brna, kde jsme se dva roky také zachraňovali. Takže jsem věděl, do čeho jdu.

Jen jsem nešťastný ze zápasů venku. Tam je to špatné. Někteří kluci se úplně bojí hrát, přitom doma třeba patří k nejlepším. Před vlastními diváky hrajeme naprosto jinak. To je fotbal, který člověka baví. Ale venku si mnozí nevěří, nic neudělají. Ale nemáme tak široky kádr, aby trenér mohl vyměnit tři čtyři hráče.

Věřím, že se to zlepší a během jara se posuneme. Tabulka je hodně vyrovnaná. I když můj původní plán, že budeme hrát třeba na Pohár UEFA, už se nenaplní."

Reklama

Související témata: