Hlavní obsah

VIDEO: This is my sen, perlil slovenský fotbalista po podpisu smlouvy s Ajaxem

Jeho fotbalové kvality jsou jistě nesporné, vždyť již ve svých osmnácti letech míří do slavného Ajaxu Amsterdam. S konverzací v angličtině je to však u slovenského záložníka Stanislava Lobotky podstatně horší. Po podpisu smlouvy o ročním hostování s následnou opcí pobavil trenčínský odchovanec svou lámanou angličtinou, kterou dokonce prokládal slovenskými výrazy...

Slovák Lobotka při premiéře v Ajaxu nezvládl angličtinu.

 
Článek

„I'm very happy, because this is big club in Holland. This is my sen when I was a small boy. But now it's realita," prohlásil Lobotka v rozhovoru pro klubovou televizi dvaatřicetinásobného mistra Nizozemska.

V překladu chtěl říct, že je nesmírně šťastný, protože Ajax je velkým klubem v Nizozemsku a hrát v jeho dresu bylo Lobotkovým snem, už když byl malý kluk. Jenže anglický jazyk příliš nezvládl a když byl v úzkých, pomohl si slovenštinou.

Lobotka byl v Ajaxu na stáži už v dorosteneckém věku, minulou sezónu se na trenčínského záložníka přijel osobně podívat i kouč amsterdamského mužstva Frank de Boer. Svými kvalitami bývalého nizozemského reprezentanta zaujal, čímž si vysloužil jednoletý kontrakt, který může být při vzájemné spokojenosti prodloužen.

Reklama

Související témata: