Hlavní obsah

Rakousko řeší kauzu údajného vydírání fotbalisty sázkařskou mafií

Vídeň

Rakouským fotbalem otřásl sázkařský skandál. V pondělí se na policii obrátil obránce prvoligového SV Grödig Dominique Taboga s oznámením, že je vydírán sázkařskou mafií, byli v úterý podle rakouských médií při fingovaném předání peněz zatčeni tři lidé a mezi nimi bývalý reprezentant Sanel Kuljic. Další dvě osoby prý nepocházejí z fotbalového prostředí.

Článek

Podle listu Kronen Zeitung vypověděl Taboga, že jej vydírali přímo Kuljic a další člověk, údajně původem z Čečenska. Prý se snažili donutit fotbalistu k ovlivňování zápasů, a když to odmítl, pod pohrůžkou násilí proti němu a jeho rodině po něm chtěli peníze. Údajně postupně předal vyděračům přes 70 000 eur. S Kuljicem se přitom v minulé sezóně potkali jako spoluhráči v Kapfenbergu, po skončení ročníku dvacetinásobný reprezentant Kuljic ukončil kariéru.

Taboga se se vším svěřil v pondělí také klubu. "Jsme v šoku. Řekl nám, že je vydírán kvůli ovlivňování zápasů. Nenapadá mě žádná scéna, při které by bylo možné si představit, že tam došlo k manipulaci," řekl Christian Haas, manažer nováčka soutěže a momentálně pátého celku ligy. Tabogu, který v této sezóně odehrál 14 z 15 zápasů a jednou nehrál kvůli červené kartě, klub na neurčitou dobu uvolnil z kádru.

Reklama

Související témata: