Hlavní obsah

Brankář Maier chystá konec kariéry a návrat do Čech

PRAHA

Fotbalový brankář Ladislav Maier se v 39 letech připravuje na konec kariéry. Tato sezóna má být jeho poslední a po jejím skončení se chystá vrátit z Vídně domů. V Rapidu působí sedm let, mistrovského titulu se ale nedočkal, dvakrát se stal rakouským vicemistrem.

Článek

Letos má šanci, Rapid je druhý za Austrií jen o skóre, ale český gólman plní jen roli náhradníka.

"Na 99 procent končím a vracím se do Česka," řekl Maier v rozhovoru pro časopis Pro Football. Plány do budoucna člen stříbrného týmu na mistrovství Evropy v roce 1996 v Anglii zatím nemá. Do českého fotbalu, jehož pověst v poslední době utrpěla korupční aférou, se však nehrne.

"Dám si pauzu, pak uvidím. V Česku zatím moc chuti do fotbalu nemám," uvedl brankář, který se v Rapidu stal skoro talismanem a vídeňský klub mu na Hanappiho stadionu nechal vyrobit i čestnou desku. V dresu Rapidu odchytal Maier téměř 180 zápasů, v této sezóně však vysedává na lavičce.

V reprezentaci Maier nastoupil naposledy v únoru 2001 v přátelském zápase s Makedonií, startů v národním týmu má na kontě sedm. Nejlepší léta zažil v Rapidu a v Liberci, odkud do Rakouska před sedmi lety zamířil. Chytal také za Brno a Drnovice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články