Hlavní obsah

VIDEO: Brankářova fatální minela připravila favorita o naději, čeští legionáři slavili

Na tenhle zápas nebude Michal Miškiewicz, brankář fotbalistů Wisly Krakov, ani jeho kolega z obrany Michal Nalepa vzpomínat v dobrém. Jejich nevydařená kooperace v závěru duelu 28. ligového kola na hřišti Zaglebie Lubin vzala hostům všechny naděje alespoň na remízu a po výhře 3:1 se radovali i Michal Papadopulos a Jiří Bílek, čeští legionáři v dresu čtrnáctého týmu tabulky nejvyšší polské soutěže.

Fatální minela v podání brankáře Michala Miškiewicze.

 
Článek

Hosté přitom měli zápas dlouho dobře rozehraný, od 73. minuty vedli zásluhou Burligovy trefy. Domácím se však během pěti minut podařilo dvěma góly vývoj otočit a otřesení favorité dopili kalich hořkosti až do dna ve druhé minutě nastaveného času.

V tísni hrající Nalepa poslal Miškiewiczovi skákavou malou domů - netakticky přímo na branku - a na malér bylo zaděláno. Gólmanova pravačka švihla naprázdno, vlastní gól byl na světě a třináctinásobný mistr země a aktuálně třetí celek tamní soutěže odjel domů s prázdnou.

Obdobné kiksy brankářů nejsou ovšem zase tak mimořádnou událostí. Tuzemští fotbaloví příznivci si jistě vybaví, že podobnou hrubku jako Miškiewicz vyrobil loni v utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva plzeňský brankář Matúš Kozáčik. Podcenil přihrávku Radima Řezníka, balón mu podjel pod kopačkou a skončil v síti. Plzeň nakonec zápas prohrála 2:3.

Reklama

Související témata: