Hlavní obsah

VIDEO: Okamžik hrůzy. Francouzský gólman zůstal v bezvědomí, přijde o MS

Marseille

Štěstí v neštěstí měl brankář Steve Mandanda z Marseille. Francouzská dvojka utrpěla ve víkendovém utkání proti Guingampu ztrátu vědomí a kvůli naštípnutému krčnímu obratli přijde o blížící se světový šampionát v Brazílii. Devětadvacetiletý brankář naštěstí po kolizi s útočníkem Yatabarem nemá vážnější následky.

Zranění francouzského brankáře Mandandy.

 
Článek

Vše se odehrálo po 20 minutách sobotního závěrečného kola Ligue 1, v němž celek z Marseille nakonec udolal Guingamp těsně 1:0. Hostující útočník Mustapha Yatabare se řítil do šance, ale Mandanda mu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a došlo k nepříjemnému střetu.

Mandanda po ráně kolenem do hlavy ztratil na trávníku vědomí, fotbalisté proto ihned přivolali lékaře a následoval okamžitý přesun do nemocnice. Gólman Marseille má nakonec prasklý krční obratel, tři týdny musí nosit ochranný krunýř a pak bude rehabilitovat.

Kvůli nešťastnému zranění tak náhradník francouzské jedničky Huga Llorise musí oželet start na světovém šampionátu v Brazílii. Kromě francouzského kapitána Llorise má kouč Didier Deschamps k dispozici ještě Mickaëla Landreaua z Bastie, jako trojku nyní zřejmě povolá Stephana Ruffiera ze St. Etienne.

Reklama

Související témata: