Hlavní obsah

Naštvaný Galis odchází ze Slovanu, se Strakou spolupracovat nechce

Bratislava
Aktualizováno

Bývalý československý reprezentant Dušan Galis (64) odmítl působení na lavičce ŠK Slovan Bratislava po boku nového trenéra Františka Straky. V rozhovoru pro slovenský deník Šport označil jmenování Straky za zády dosavadních trenérů za nekorektní.

Foto: Profimedia.cz

Dušan Galis na tiskové konferenci.

Článek

„Neměl jsem ani náznak informací, že se bude měnit realizační tým. O to víc mě překvapilo, když se na Pasienkách objevil František Straka," uvedl. Galis je poslancem slovenského parlamentu a ve Slovanu působil jako poradce s rozšířenými kompetencemi.

Společně s hlavním trenérem Jozefem Valovičem dovedl Slovan až k mistrovskému titulu. „Ve Slovanu jsme s realizačním týmem odvedli kus dobré práce, vyčistili vztahy a vybudovali kolektiv. Všichni jsme si zasloužili pokračovat," uvedl Galis. „Měl jsem představy, jak kádr doplnit, aby získal ještě na větší síle a údernosti. Jsem zklamaný, je to úplně jinak," dodal.

Galis přiznal, že po tom všem si nedovede spolupráci se Strakou představit. „Poté, co už bylo známé, že mužstvo převezme Straka, jsem řekl, že ve Slovanu končím. Nerozumím změně v realizačním týmu. V poslední sezóně jsme pracovali dobře a spolehlivě, což se promítlo do výsledků i do výraznějšího náskoku v posledním kole. Byl jsem připraven pokračovat," řekl.

Měl být pracovně vytížený

Galisovo rozhodnutí překvapilo i viceprezidenta a generálního ředitele klubu Petra Kašpara. „Přehodnotil svůj postoj. Mně své rozhodnutí odůvodnil pracovním vytížením," uvedl Kašpar, který chtěl, aby Galis ve funkci konzultanta pokračoval.

Galis byl v roce 1976 střelcem památného vítězného gólu v kvalifikaci proti Anglii, kde československá reprezentace začala svoji cestu za bělehradským titulem mistrů Evropy. Po skončení aktivní kariéry byl v letech 2004 až 2006 trenérem slovenské fotbalové reprezentace.

Reklama

Související témata: