Hlavní obsah

VIDEO: Horor ve švýcarské lize! Za brutální faul hrozí fotbalistovi soudem

Vedení klubu FC Curych je připraveno podat soudní žalobu za úmyslné ublížení na Sandra Wiesera. Fotbalista Aarau ve víkendovém duelu tamní nejvyšší soutěže brutálně fauloval hostujícího Gillese Yapiho a způsobil mu vážné zranění kolena.

Brutální faul ve švýcarské lize

 
Článek

Wieser si vyšlápl na protivníka, který již odehrál míč, v 19. minutě nedělního utkání a za svůj hrubý zákrok viděl okamžitě červenou kartu. Dvaatřicetiletý někdejší reprezentant Pobřeží slonoviny opustil hřiště na nosítkách a čeká ho dlouhodobá nucená pauza. Diagnóza?  Podle serveru deníku Blick má Yapi vážně poškozenou chrupavku, vnitřní a vnější zkřížené vazy a utržený meniskus.

„V koleně je zdevastováno téměř vše, co být poničeno mohlo," zlobil se šéf curyšského klubu Ancillo Canepa, jenž je odhodlán podat na agresora žalobu k soudu. Případem se bude rovněž zabývat tamní disciplinární komise.

Wieser se později Yapimu, s nímž kdysi hrával za FC Basilej, omluvil. „Strašně lituji toho, co se stalo. Nebyl to z mé strany v žádném případě úmysl. Mám se zraněními spoustu vlastních zkušeností a nikomu jinému bych je nepřál," napsal člen národního týmu Lichtenštejnska na svém facebookovém profilu.

Účastník Evropské ligy FC Curych nedělní duel v Aarau vyhrál 1:0 a v tabulce tamní nejvyšší soutěže mu patří druhé místo s dvoubodovou ztrátou na mistrovskou Basilej, jejíž dres oblékají i čeští legionáři Tomáš Vaclík a Marek Suchý.

Reklama

Související témata: