Hlavní obsah

Šmicra dojalo vřelé přijetí v Lensu

Když se český fotbalista Vladimír Šmicer v neděli po šesti letech vrátil na stadion svého bývalého klubu Racingu Lens, dočkalo se mu vřelého přijetí. I přesto, že tentokrát přijel jako soupeř a opora Girondins Bordeaux, kam v létě přestoupil z Liverpoolu. Šmicer se výraznou měrou podepsal pod remízu 1:1 a krátce před koncem při střídání jej ze zaplněného stadionu vyprovázel aplaus.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vladimíra Šmicera přivítal v Lens aplaus.

Článek

"Bylo to vážně krásné a strašně příjemné, až jsem z toho byl dojatý. Fanoušci v Lensu jsou skvělí a já jsem moc rád, že na mě i po těch letech nezapomněli," řekl ČTK Šmicer. V Lensu na konci devadesátých let strávil po přestupu ze Slavie tři výborné sezóny a v roce 1998 dokonce podceňovanému klubu pomohl k senzačnímu zisku mistrovského titulu.

Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník na působení v Lensu ani po přestupu do Liverpoolu nezapomněl. V klubu má stále řadu přátel - dobře se zná s vedením a hlavně se členy realizačního týmu. Současný asistent Sikora se Šmicrem dokonce ještě hrál. Proto se Šmicer nedělního zápasu nemohl dočkat. "Na ten zápas jsem myslel od chvíle, co jsem se ve čtvrtek vrátil do Francie po zápasech nároďáku. Strašně jsem se na to těšil," uvedl Šmicer.

Už na rozcvičce skandovali jeho jméno

Ale přivítání překonalo jeho nejkrásnější představy. "Nastupoval jsem na rozcvičku a lidi najednou začali skandovat moje jméno. A když jsem chvíli před koncem střídal, tleskal celý stadion. Věděl jsem, že jsem byl v Lensu oblíbený, ale tohle jsem vážně nečekal," prohlásil sběratel fotbalových trofejí.

Před utkáním svým kamarádům v Lensu sliboval, že se při návratu na místo činu připomene brankou. Nakonec k tomu neměl daleko - ve 27. minutě Šmicrovu střelu domácí gólman stačil pouze vytlačit na tyč a dobíhající Šammach poslal Bordeaux do vedení.

"Opravdu nevím, co bych dělal, kdybych ten gól opravdu dal. Asi bych se v Lensu přece tolik radovat nemohl," poznamenal s úsměvem Šmicer, který v dalším průběhu ještě dvakrát nebezpečně vypálil na domácí branku. "Chtěl jsem jim ukázat, že jsem pořád dobrý fotbalista. Snad se mi to povedlo," řekl Šmicer. Po utkání se starými přáteli dlouho rozmlouval. "Měli jsme si s klukama hodně co říct, rád jsem zase všechny viděl," vyprávěl.

Dokončuje stěhování a malování

Remíza na půdě bývalého zaměstnavatele jej potěšila. Bordeaux, které v minulých dvou sezonách mělo spíše sestupové starosti, se díky zisku jednoho bodu stále drží na dohled čelu tabulky. Šmicer a spol. figurují na pátém místě, s pětibodovou ztrátou na Lyon. Právě o víkendu Bordeaux lídra přivítá. "Nechtěli jsme v Lensu prohrát, aby nám neodskočila špička. Zápas s Lyonem pro nás bude dalším velkým testem," uvedl Šmicer.

Angažmá v Bordeaux mu zatím vychází podle představ. K úplné spokojenosti mu chybí jen dokončení stěhování do vyhlédnutého domku. "Ale to by také mělo být už brzo hotové. Zrovna v pátek přijel kamion s našimi věcmi z Anglie. Do toho ještě dokončujeme malování v baráku, takže je to u nás takové veselé. Ale brzy by mělo být všechno hotové," prohlásil Šmicer.

Reklama

Související témata: