Hlavní obsah

West Ham se Spartou nejednal, ale s odchodem Řepky se smiřuje

Avizované jednání mezi vedením pražské Sparty a West Hamu o příchodu fotbalového obránce Tomáše Řepky na Letnou se sice ve středu nekonalo, ale londýnský klub se podle všeho už smiřuje s tím, že svou oporu v zimním přestupovém období ztratí. Vyplývá to z čerstvého prohlášení trenéra United Alana Pardewa na internetovém serveru Sky Sports.

Foto: archiv

Tomáš Řepka.

Článek

Pardew řekl, že Řepku v klubu nehodlá držet za každou cenu, když obránce touží po návratu za rodinou, která už je několik týdnů v České republice. "Nejde jen o fotbal. Pokud jsou jeho rodina a malé děti v jiné zemi, je to vždy velmi, velmi složitá situace. Tohle chápu a při mém rozhodování to samozřejmě vezmu v potaz," uvedl Pardew.

Sám prý na Řepkovi vidí, že český bek chce mermomocí londýnský klub opustit. "Pokud se Tomáš plně nesoustředí na svoji práci, nikomu to neprospívá. A to mi dělá starosti," řekl Pardew. Přeje si, aby Řepka, kterého ve West Hamu váže půlroční smlouva s následnou jednoletou opcí, ještě v dresu "Kladivářů" odehrál nadcházející dva zápasy proti Aston Ville a Fulhamu. "Pokusím se o to, aby se na ta utkání plně soustředil. Pak se uvidí, co bude dál," uvedl Pardew.

West Ham nemá za Řepku náhradu

Řepka se nijak netají přáním vrátit se na Letnou. S vedením pražského klubu, odkud před osmi lety odešel do Fiorentiny a posléze do West Hamu, je prý už domluvený na podmínkách tříleté smlouvy. Řepkův příchod by uvítal i kouč Stanislav Griga, který si od návratu kontroverzního hráče slibuje vylepšení obranné činnosti mužstva. Vedení Sparty je prý připraveno za Řepku West Hamu zaplatit částku pohybující se kolem 20 miliónů korun.

Řepkův přestup ale stále komplikuje skutečnost, že West Ham za svou oporu dosud nesehnal adekvátní náhradu. Na dnešní večer se připravovala jednání mezi funkcionáři obou klubů, ovšem nakonec z nich sešlo a ekonomický ředitel Sparty Přemysl Beneš místo cesty do Anglie zůstal na Letné.

S anglickým klubem však byl ve spojení hráčův manažer Pavel Paska a po jeho jednání se zdá, že Řepkův příchod není zdaleka ztracen. "Jednání podle našich informací budou pokračovat také ve čtvrtek, naděje na přestup stále existuje," řekl ČTK sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Reklama

Související témata: