Hlavní obsah

Ibrahimovic dře jako šílenec. Chce výhru v Lize mistrů, ve hře je i přestup do Anglie

Paříž

Dva góly a dvě asistence si připsal útočník Zlatan Ibrahimovic při triumfu pařížského St. Germain nad Remeší (4:1). Čtyřiatřicetiletý švédský fotbalista tak potvrdil fantastickou formu posledních týdnů. Na kontě má 23 gólů a 10 asistencí. Atakuje tak osobní rekord z ročníku 2012/13, kdy dal v první sezóně v dresu PSG třicet branek.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu.

Článek

„Je v úžasné formě a doufám, že mu vydrží, protože nás čeká klíčová fáze sezóny," rozplýval se trenér Laurent Blanc. „V tréninku dře jako šílenec, ke všemu přistupuje s absolutní koncentrací," prohlásil kouč.

"I já s napětím očekávám, jak se rozhodne," přiznal kouč Paris SG, že záleží jen a jen na rozhodnutí Ibrahimovice, jemuž v Parku princů vyprší kontrakt na konci sezóny.

„Jsem dobrý, vážně dobrý. Recept je ale prostý. Snažím se pracovat na sto procent, odvádět to nejlepší pro tým," uvedl útočník, který je se 136 góly nejlepším kanonýrem v klubové historii Paris SG. O jeho kvalitách se ostatně v březnu v rámci přípravy na EURO 2016 přesvědčí i česká reprezentace.

Média připomínají, že Ibrahimovic má v kontraktu klauzuli o tučném bonusu v případě, že bude současně nejlepším střelcem i asistentem soutěže. V počtu přihrávek se přitom dělí o první místo s parťákem Di Maríou. Mezi kanonýry nemá konkurenci.

Měl by zůstat, přeje si Thiago Silva

Ibrahimovic je hnán nejen touhou po dalším titulu s pařížským klubem. Sní o triumfu v Lize mistrů, kde jeho tým v úvodním duelu osmifinále i díky jeho trefě pokořil Chelsea 2:1. „Evropská trofej mi ve sbírce chybí," netají důrazný střelec, který navíc bojuje o nový kontrakt.

Stávající mu v Paříži vyprší na konci sezóny a zatím není jasné, jakým směrem se ubírají myšlenky velkého kanonýra. „On je neuvěřitelný hráč. Měl by zůstat v našem týmu. Ale velkou roli určitě bude hrát náš výsledek v Lize mistrů," prohlásil kapitán Thiago Silva.

Opora švédské reprezentace nastupovala za AC Milán, Juventus, Inter či Barcelonu, ale nikdy nepůsobila v Anglii. S platem 200 tisíc liber týdně (7 mil. korun) si jej může dovolit jen pár klubů.

Zájem naznačil Manchester United a Arsenal. „Budou se dít velké věci," prohlásil Ibrahimovic po duelu Champions League s Chelsea, ale nechtěl komentovat, zda do Premier League skutečně zamíří.

"Člověk nikdy neví. Stále mám tři měsíce, abych se rozhodl," odpověděl vyhýbavě, neboť zájem o něho je i v zámořské MLS a čínské Super lize, kde se penězi v poslední době rozhodně nešetří. Dokonce se začalo nahlas spekulovat, že by se mohl vrátit i do AC Milán.

Kde bude Zlatan Ibrahimovic působit v příští sezóně?
Zůstane v Paris St. Germain
25,3 %
Přestoupí do Manchesteru United
12,8 %
Bude hrát za Arsenal
50,2 %
Odejde do jiného anglického klubu
8 %
Bude působit v Evropě mimo Anglii
3,7 %
Celkem hlasovalo 8975 čtenářů.

Reklama

Související témata: