Hlavní obsah

Eriksson bude žalovat bulvární deník News of The World

LONDÝN

Trenér anglické fotbalové reprezentace Sven Göran Eriksson hodlá zažalovat list News of The World, který otiskl jeho poznámky na adresu hráčů národního mužstva. Bulvární deník za Erikssonem vyslal svého reportéra v přestrojení za arabského šejka a důvěřivý švédský trenér se před ním pustil do rozebírání ožehavých témat, která list v neděli zveřejnil.

Článek

Nyní Eriksson, jeho agent Athole Still a právník Richard Des Voeux podají na deník žalobu kvůli narušení soukromí. "Ty články byly velkým zásahem do soukromí. Diskuse, které byly na výslovnou žádost našich klientů důvěrné, byly vytrženy z kontextu a fakta překroucena ve snaze o senzaci," uvedla v prohlášení advokátní kancelář LLP, která bude Erikssona zastupovat.

Eriksson měl podle deníku mimo jiné prohlásit, že po světovém šampionátu skončí u anglické reprezentace a převezme Aston Villu. Přestrojený redaktor se vydával právě za budoucího možného kupce klubu, kde působí i český útočník Milan Baroš.

O Davidu Beckhamovi Eriksson řekl, že je v Realu frustrovaný a chce zpět do Anglie. Obránce Rio Ferdinand je prý lenoch, Wayna Rooneyho kouč kritizoval za jeho vznětlivou povahu a prohlásil, že pochází z chudé rodiny. Michael Owen je podle něho v Newcastlu sice bohatý, ale nešťastný a přestup Shauna Wrighta-Phillipse do Chelsea označil trenér za předražený.

Hned po zveřejnění článků Eriksson jednotlivé hráče kontaktoval a ti prý zůstali nad věcí. Přesto se Eriksson nechal slyšet, že mu kauza způsobila největší šok v kariéře. Právní kroky proti listu zvažovala i anglická Fotbalová asociace.

Reklama

Související témata: