Hlavní obsah

Milan Baroš se na skok objevil v Praze

Fotbalový reprezentant Milan Baroš využil krátkého volna a na skok se objevil v Praze. Útočník Aston Villy si v české metropoli plnil reklamní povinnosti, stihl téměř hodinu trvající autogramiádu v jednom z obchodních domů na pražském Proseku a už se pomalu chystal zpět na návrat do Anglie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš.

Článek

Barošovi, který přiletěl už v úterý večer, prý změna zažitého programu a stereotypu přišla vhod. Jeho přípravu prý blesková návštěva České republiky v žádném případě nenaruší.

"Hned večer stejně zase letím zpátky. Měli jsme volno a je jen na mně, jestli do Čech přijedu nebo ne. Ale letadlem to sem trvá jen hodinu a půl, takže v tom nevidím žádný velký problém," řekl Baroš chvíli poté, co rozdal poslední z několika stovek podpisů. Baroše před cestováním do Prahy nevystrašily ani zprávy o tuhých mrazech, které kontinentální Evropu sužují. "To je v pohodě. Jsem dobře oblečený a po venku zase tolik nelítám," usmíval se Baroš.

Dres ještě detailně neprozkoumal

Čtyřiadvacetiletý kanonýr byl na roztrhání. Při plnění povinností si ale také stihl vyzkoušet repliku dresu národního týmu, s nímž český tým vyrukuje do zápasů na světovém šampionátu.

"Dres vypadá dobře. Většina týmů tam bude mít dresy nové a je fajn, že i my se představíme s novinkou," uvedl Baroš. Nový trikot, který váží pouhých 100 gramů, ale prý zatím neměl čas detailněji zkoumat. "Měl jsem ho na sobě asi deset vteřin, takže jsem žádné velké změny nestačil zaznamenat. Ale je mi také celkem jedno, jestli budu hrát v dresu červeném, nebo bílém," líčil nejlepší kanonýr posledního mistrovství Evropy.

Až dnes odletí zpět do Birminghamu, stočí se jeho myšlenky znovu na působení v Aston Ville. Ambiciózní klub sice v posledních týdnech začal pravidelně sbírat body, ale stále je jen sedm bodů nad sestupovým pásmem.

V sobotu se postaví proti Čechovi

"Teď jsme uhráli cennou remízu na Tottenhamu, i když jsme měli trochu štěstí. Na druhou stranu nás mrzí předchozí domácí porážka s West Hamem," řekl Baroš. "O Vánocích jsme ale udělali nějaké body, s nimiž málokdo počítal. Zvedli jsme se a doufám, že to tak bude pokračovat," věřil bývalý hráč ostravského Baníku a Liverpoolu.

Aston Villu v sobotu čeká duel v Anglickém poháru s Port Valem, ve středu pak šlágr proti Chelsea, kde působí gólman Petr Čech. "Bude to velký zápas, takové mám moc rád. A je jedno, jestli v něm dám gól. Hlavně, abychom uspěli," uvedl Baroš, který čeká na gólový zápis od 2. ledna, kdy penaltovou trefou rozhodl o výhře nad West Bromwichem.

V pátek v poledne si Baroš nenechá ujít los kvalifikace mistrovství Evropy. I když nijak netají, že teď myslí hlavně na světový šampionát v Německu, kde se Češi utkají v základní skupině s USA, Ghanou a Itálií. "Na los evropské kvalifikace se podívám, těším se na to, ale teď máme v hlavách spíš mistrovství světa," potvrdil Baroš.

Reklama