Hlavní obsah

Svěrkoš odchází na jaro do Herthy Berlín

Český fotbalista Václav Svěrkoš bude v jarní části bundesligy působit v týmu Hertha Berlín. Dvaadvacetiletý útočník odchází do aktuálně pátého mužstva tabulky z Borussie Mönchengladbach, kde nebyl spokojen se svým zápasovým vytížením. V Berlíně bude Svěrkoš hostovat do konce sezóny.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

"Jsme rádi, že se nám podařilo Václava Svěrkoše získat. Svými kvalitami obohatí naši ofenzivu," cituje agentura DPA manažera berlínského mužstva Dietera Hoenesse.

Svěrkoše vysvobození z Mönchengladbachu potěšilo. "Mám z té změny radost. Neviděl jsem šanci, že bych si v Borussii zahrál. Navíc s Herthou na jaře můžu hrát i v Poháru UEFA," řekl český útočník.

Angažmá v berlínském klubu bere jako novou výzvu. "Je to pro mě motivace. Považuji to za krok vzhůru, Hertha je podle mě co se týče zázemí a tradice výš než Mönchengladbach. Důležité také bylo, že o mě hodně stál trenér Götz," uvedl Svěrkoš.

Tajně sní o tom, že by si v jarní části sezóny ještě mohl vybojovat účast v týmu pro mistrovství světa. "Musím hlavně hrát," dodal.

Bývalý reprezentant do jednadvaceti let Svěrkoš působí v Německu od léta 2003, kdy odešel do Mönchengladbachu z Ostravy. V dresu Borussie nastoupil k 70 ligovým duelům, v nichž nastřílel sedmnáct branek. Ve svém novém týmu se představí již ve středu a dostane číslo 25.

Místo Svěrkoše, o nějž měl zájem také Duisburg, bude v útoku Borussie působit jeho někdejší soupeř z jednadvacítky Nando Rafael. Talentovaný německý fotbalista, který hrál právě za Herthu, již v Mönchengladbachu podepsal smlouvu do roku 2009.

Reklama

Související témata: