Hlavní obsah

Trenér Weiss opouští Artmedii, povede Kinského v ruském Saturnu

BRATISLAVA

Fotbalisty Artmedie Bratislava opouští trenér Vladimír Weiss, který se dohodl na angažmá v Saturnu Moskevská oblast. Ruský klub oznámil na své internetové stránce, že bývalý československý reprezentant přijal jeho nabídku a v pátek mužstvo s českým brankářem Antonínem Kinským převezme. Weiss má v Saturnu zůstat minimálně dva roky.

Článek

Zprávu o angažování trenéra zveřejnil ruský klub jen pár hodin poté, co Artmedia prohrála v úvodním utkání třetího kola Poháru UEFA s Levski Sofia 0:1. Weiss se slovenským šampiónem letos překvapil výbornými výkony v Lize mistrů.

"Hledali jsme člověka, který ve své vlasti něco dokázal. Vladimír Weiss na Slovensku víc dosáhnout nemohl. S Artmedií vyhrál národní pohár, ligový titul a dovedl klub do hlavní soutěže Ligy mistrů. Jen smůla, která se pro nás ukázala být štěstím, se postarala o to, že se Artmedia v prestižní soutěži nedostala dál. Jinak bychom s Weissem jednat nemohli," uvedl generální ředitel Saturnu Michail Voroncov.

Podle něj dostal Weiss souhlas k odchodu od šéfa Artmedie Vladimíra Bajana hned po středečním zápase s Levski Sofia. Weiss působil v bratislavském klubu od roku 2000.

Bývalý hráč pražské Sparty a Drnovic a účastník mistrovství světa v roce 1990 vystřídá na lavičce Saturnu Vladimíra Šavčuka, jenž nedávno rezignoval. V pátek Weiss vyrazí do nizozemského Appeldornu, kde se Kinský a spol. připravují na start ruské ligy.

Reklama

Související témata: