Hlavní obsah

Galásek se zranil, zřejmě bude chybět reprezentaci v Turecku

AMSTERODAM

České fotbalisty ve službách Ajaxu Amsterodam nepřestávají pronásledovat zranění. Po Zdeňku Grygerovi, který bude mimo hru možná měsíc, se na marodku dostal také reprezentační kapitán Tomáš Galásek. Ten nedohrál nedělní ligový duel proti Roosendaalu kvůli nataženému stehennímu svalu na levé noze. A chybět bude podle všeho i v přípravě národního týmu v Turecku.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Galásek během utkání LM na Letné - archivní foto.

Článek

Galásek laboroval se zraněným svalem už v minulém týdnu, ale na druhé noze. "Měl jsem natažený zadní sval pravé nohy. Trenér se mě před zápasem ptal, zda jsem v pořádku, ale já se cítil dobře a hrát jsem sám chtěl," popsal fotbalista nevydařený návrat na trávník v rozhovoru pro ČTK.

Při něm už v 10. minutě ucítil potíže v druhé noze. "Až mi bylo trapné to oznámit trenérovi, bál jsem se střídat," vysvětlil, jaké měl v té chvíli pocity. Brzy ale podle svých slov musel mávnout směrem k lavičce a po chvíli se stejným směrem i vydat.

Jak rozsáhlé je jeho zranění, zatím netuší, více se dozví v pondělí dopoledne po podrobné lékařské prohlídce. Sám prý ale není optimista. "Nevidím to dobře, v tom svalu mi opravdu nepříjemně píchá," naznačil, že s rychlým uzdravením spíše nepočítá.

Nejspíš proto bude chybět reprezentaci v přípravném duelu v Turecku, který se bude hrát už 1. března. "To je smutný. Ještě dnes mluvil s trenérem Brücknerem telefonicky Zdeněk Grygera a říkal mu, že já budu v pořádku. Jenže asi nepojedeme ani jeden," řekl Galásek.

Reklama