Hlavní obsah

Kouč Realu poslal před madridským derby Ronalda na tribunu

Brazilský útočník Ronaldo bude sledovat sobotní madridské derby pouze z tribuny. Trenér Realu Juan Ramón López ho nenominoval k zápasu s Atlétikem s vysvětlením, že jde o taktický záměr. Média však spekulují, že bývalý nejlepší fotbalista světa a držitel Zlatého míče za rok 2002 je první hvězdou, které se dotkly změny v královském klubu.

Foto: ČTK/AP

Brazilec Ronaldo

Článek

Nový předseda Realu Fernando Martín v týdnu prohlásil, že hráči, kteří nebudou v dresu "Bílého baletu" odevzdávat stoprocentní výkony, nemají v mužstvu místo.

Ronalda, který ve středu rozhodl o vítězství Brazilců v přípravě nad Ruskem, se však prý výtky netýkají. "Nemyslím si, že není v týmu kvůli tomu, co se stalo v týdnu," řekl novinářům jeho krajan Julio Baptista.

Podle něj trenérovo rozhodnutí Ronalda nijak nevyvedlo z míry. "Když je ve formě, je to nejlepší útočník na světě. Musíme zůstat v klidu. Ve středu nás čeká důležitý zápas, aspoň na něj bude odpočatý," uvedl brazilský útočník.

Real ve středu nastoupí v Londýně k odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu s cílem dohnat manko po domácí porážce 0:1.

Proti Martínově kritice hráčů Realu se ohradila další brazilská hvězda Roberto Carlos. Předsedův plán na sestavení komise, která bude mapovat chování fotbalistů, považuje zkušený obránce za ztrátu času.

Reklama

Související témata: