Hlavní obsah

Brankář Zlámal už je hráčem Alanyasporu. Neutekl jsem, vzkázal fanouškům Bohemians

Aktualizováno

Brankář Zdeněk Zlámal bude po odchodu z Bohemians 1905 chytat za Alanyaspor. S nováčkem nejvyšší turecké soutěže podepsal třicetiletý gólman dvouletý kontrakt. Klub o tom informoval na svém facebooku. Zkušený brankář se na svém profilu vyjádřil k důvodům, proč z Ďolíčku odešel.

Foto: Facebook

Gólman Zdeněk Zlámal se upsal nováčkovi turecké ligy Alanyasporu.

Článek

Zlámal opouští Bohemians po půldruhém roce ve zlém. Minulý týden do Turecka odcestoval údajně bez svolení klubu, který postavil krátce před startem ligové sezóny před hotovou věc. Klauzule ve smlouvě však Zlámalovi odchod do zahraničí umožňovala.

"Naskytla se mi možnost odchodu do zahraničí. Vždycky to byl můj velký dětský sen, a proto jsem za tuto možnost rád a moc rád si vyzkouším také jinou ligu, než tu českou. Nikdy nepůjdu proti Bohemce, Nikdy o ní neřeknu nic špatného. Nic nekalého jsem proti klubu neudělal a ani jsem nikam neutekl!!! Vědění o mém záměru vědělo a dle naší smlouvy jsem na to měl právo," zdůvodnil Zlámal svůj odchod do Turecka.

Bývalý mládežnický reprezentant s jedním startem za seniorský národní tým už v minulosti hrál v zahraničí v Itálii a Španělsku.

V Česku dříve Zlámal působil ve Spartě, Zlíně, Liberci, Slavii a Olomouci. V první lize odchytal 177 utkání a loni v srpnu vstřelil jako první gólman v české lize gól ze hry, jímž Bohemians v závěru zařídil remízu 2:2 na hřišti pražského rivala Dukly.

Reklama

Související témata: