Hlavní obsah

Češi mohou podle Čecha Brazílii na MS vyřadit

PRAHA

Jeden cíl skončil neúspěchem, další vypadají slibně. Londýnská Chelsea vypadla v Lize mistrů s FC Barcelona, ale celkem jistě sezónu nezakončí bez zisku trofeje. Premier League dominuje a naděje si dělá i v Anglickém poháru. "Ten jsme pod trenérem Mourinhem ještě nevyhráli, což bychom chtěli napravit," řekl brankář Petr Čech.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech na reklamní akci v Praze

Článek

Chelsea v souboji gigantů oplatila loňské vyřazení Barcelona, rozhodující gól vstřelil fenomenální Ronaldinho. "Potvrdil, že to je skvělý hráč. Podařilo se mu vstřelit postupový gól, což se vždycky cení. Pár elegantních kousků předvedl i během zápasu, ale ty už gólový výsledek nepřinesly," řekla česká reprezentační jednička během středeční telekonference novinářům v Praze.

Triky brazilského kouzelníka ale Čech příliš nevnímá. "Pro mě je důležité, kdy vystřelí nebo přihraje před brankou. Do té doby je mi to jedno. Jako nezaujatému divákovi na tribuně by se mi to ale asi líbilo. Ale mě zajímá až následující akce po kličce," řekl Čech na adresu Ronaldinha.

Odplaty za vyřazení se gólman může dočkat na světovém šampionátu v Německu. V případě postupu Brazílie a České republiky se oba týmy mohou utkat v další fázi. "To by bylo pozitivní, protože by to znamenalo postup ze skupiny. Pak už nikdo nemůže dopředu nic plánovat, od osmifinále to bude loterie. Postoupit může kdokoliv, i my přes Brazílii," upozornil plzeňský rodák.

Titul chceme pojistit co nejdřív

Do června ještě ale zbývá hodně času, během kterého se Petr Čech může dočkat zisku dvou klubových trofejí. V lize má Chelsea před svými pronásledovateli velký náskok a mlsně pokukuje i po zisku Anglického poháru.

"Matematicky nám k titulu chybí šest výher a samozřejmě je chceme získat co nejdřív a mít obhajobu úspěšně za sebou. Stále máme i možnost vyhrát Anglický pohár, který jsme pod trenére m Mourinhem ještě nevyhráli - i ten chceme získat," řekl Čech.

Petra Čecha společně s trenérem Josem Mourinhem čeká o víkendu slavnostní převzetí individuální trofeje. Oba dostanou v německém Hamburku cenu od Mezinárodních statistiků a historiků (IFFHS). Čech pro nejlepšího brankáře světa, Mourinho pro nejlepšího kouče loňského roku. "Míříme tam po sobotním zápase s Tottenhamem, ale zatím nemám žádné podrobnosti. Jestli poletíme Mourinhovým letadlem nebo jinak," uvedl Petr Čech.

Reklama

Související témata: