Hlavní obsah

Nedvěd doporučil vedení Juventusu koupit Rosického

Záložník Juventusu Turín Pavel Nedvěd prý vedení italského klubu doporučil, aby z Dortmundu koupilo špílmachra Tomáše Rosického. Nedvěd trenérovi Fabiu Capellovi a šéfovi Lucianu Moggimu podle italských a španělských médií řekl, že by Rosický mohl být jeho pravým nástupcem v dresu "Staré dámy."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd (vlevo) se raduje s Tomášem Rosickým po vítězné baráži s Norskem.

Článek

"Rosický by byl pro Juventus kvůli současným problémům v záloze ideálním řešením," citoval tisk Nedvěda. I představitelé Juventusu si prý takovou variantu dokáží představit.

Pětadvacetiletý reprezentant Rosický v létě s největší pravděpodobností v Dortmundu po necelých pěti letech ukončí své angažmá. Nejžhavějším kandidátem na získání tvořivého záložníka je v současné chvíli ale Atlético Madrid, které je s Rosickým už několik měsíců v intenzivním kontaktu.

Sám Rosický se v minulosti nechal slyšet, že by pro něj odchod do španělského klubu byl ideálním řešením. K podepsání čtyřletého kontraktu chybí podle tiskové agentury SID už jen formality. Otázkou zůstává, zda se přestup uskuteční ještě před červnovým světovým šampionátem, nebo až po jeho skončení.

Rosického manažer Pavel Paska situaci ohledně Rosického nechtěl komentovat. "Už dříve jsme řekli, že se k jednotlivým spekulacím zahraničního tisku na téma Tomášova přestupu vyjadřovat nebudeme. A stále to platí," uvedl Paska pro ČTK.

Reklama