Hlavní obsah

Útočník Papadopulos přestoupil z Lubinu do Piastu Gliwice

Fotbalista Michal Papadopulos mění v polské ligy působiště. Jednatřicetiletý český útočník přestoupil ze Zaglebie Lubin do Piastu Gliwice, kde podepsal smlouvu na rok a půl s opcí. Informovala o tom agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: zaglebie-lubin.pl

Michal Papadopulos na tréninku Zaglebie Lubin během soustředění v Turecku.

Článek

Papadopulos strávil v Lubinu, šestém celku polské ligy, čtyři a půl sezóny. "Na Lubin budu vždy vzpomínat jen v dobrém, nicméně více než čtyři sezóny už jsou dostatečně dlouhým obdobím a cítil jsem, že potřebuji změnu, novou motivaci. Vedení klubu jsem toto s dostatečným předstihem oznámil a jsem rád, že pro mě měli pochopení," uvedl Papadopulos.

V aktuálně třináctém celku polské ligy Piastu se potká s českým trenérem Radoslavem Látalem. "Mluvil jsem s ním a cítil z jeho strany opravdový zájem. Tým jsem na podzim sledoval a jsem přesvědčen, že jeho postavení v tabulce neodpovídá předváděným výkonům. Hrají ofenzivní fotbal, což je pro útočníka vždy dobrá zpráva," uvedl ostravský odchovanec.

"Do Gliwic se těším i z osobních důvodů. S manželkou čekáme rodinu a město je kousek od Ostravy, kde dlouhodobě žijeme," doplnil bývalý útočník Baníku, Arsenalu, Leverkusenu, Chotěbuzi, Mladé Boleslavi, Heerenveenu, Soči a Rostova, který má na kontě šest reprezentačních startů.

"Michal si v Polsku vybudoval skvělé jméno nejen výkony na hřišti, ale také vystupováním v kabině a na veřejnosti. Nabídek z polské ligy bylo několik. Gliwice však byly velmi rychlé, od počátku tato výzva lákala také Michala. Výhodou je, že Michalovy schopnosti dobře zná trenér Látal, který o jeho příchod hodně stál," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Reklama

Související témata: