Hlavní obsah

Kanonýr Henry se v Arsenalu dohodl na nové čtyřleté smlouvě

LONDÝN

Kapitán Arsenalu Thierry Henry zůstává v londýnském klubu, s jehož zástupci se dohodl na nové čtyřleté smlouvě. Osmadvacetiletý francouzský kanonýr, o něhož měla zájem Barcelona, tak ukončil měsíce spekulací o své fotbalové budoucnosti. Rozhodnutí oznámil na páteční tiskové konferenci v tréninkovém centru Arsenalu.

Článek

"Nebudu lhát, v jednu chvíli jsem na odchod pomýšlel, jsem ale člověk, který myslí srdcem. A mé srdce mi řeklo, abych zůstal," řekl Henry. Zůstat v Anglii se rozhodl po středečním finále Ligy mistrů, v němž Arsenal právě s katalánským týmem prohrál 1:2. "Budu hrát dál za klub, který miluju," dodal.

Henry zároveň naznačil, že v Arsenalu chce ukončit aktivní kariéru. "Nikdy jsem nehrál ve Španělsku a nikdy nebudu. Tohle je moje poslední smlouva, sem patřím," uvedl.

Podle spekulací britských médií si Henry v Arsenalu vydělá 130.000 liber týdně (asi 5,4 milionu korun), což by z něj dělalo jednoho z nejlépe placených hráčů v anglické lize. Stejnou částku si údajně vydělá i německý záložník Michael Ballack, jenž v pondělí podepsal smlouvu s mistrovskou Chelsea.

Henry se rozhodl zůstat po finále Ligy mistrů

"Doufám, že v týmu zůstanu co nejdéle, dokud budu moci hrát fotbal," řekl Henry pro britský deník The Sun. "Nemohl bych opustit takové hráče i fanoušky. Je to má rodina," dodal nejlepší střelec uplynulého ročníku Premier League, jemuž měl vypršet dosavadní kontrakt příští sezónu.

Henry se však rozhodl zůstat v Londýně poté, co v pařížském finále Ligy mistrů jeho celek po vyloučení brankáře Jense Lehmanna dal gól a udržel vedení skoro čtyřicet minut. "Hráči ukázali, že mají srdce, nemůžu odtud odejít," prohlásil.

"Samozřejmě mám rád Barcelonu, ale ve středu večer mi fanoušci tleskali a já doufám, že se se na podmínkách smlouvy dohodneme," dodal mistr světa i Evropy, který je v Arsenalu od roku 1999 a týmu velkou měrou pomohl získat dva ligové tituly.

Letos Henry potřetí v kariéře vyhrál novinářskou anketu o nejlepšího hráče roku v anglické lize.

Reklama