Hlavní obsah

Hašek bude trénovat francouzský St. Etienne

PRAHA

Trenér Ivan Hašek se vrátí do Francie a povede fotbalisty St. Etinne. Bývalý reprezentant a neúspěšný kandidát na předsedu Českomoravského fotbalového svazu byl v pátek potvrzen jako nástupce Elieho Baupa, který se nepohodl s vedením třináctého celku nejvyšší francouzské soutěže a překvapivě odešel do Toulouse.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Haška si klub vybral z několika kandidátů, mezi nimiž byli například bývalý kouč francouzské reprezentace Jaqcues Santini, Luis Fernandez nebo Jean Tigana.

"Dohodli jsme se na všech podmínkách, smlouva bude na rok s roční opcí, ale podepíšeme ji až příští týden," řekl Hašek, který se ve Spojených arabských emirátech chystá na svůj poslední zápas v roli kouče klubu Al Wasl.

Asistentem Roussey

Bývalý kapitán fotbalové reprezentace se tak brzy vrátí do země, v níž prožil podstatnou část své hráčské i trenérské kariéry. Po mistrovství světa v roce 1990 odešel hrát na čtyři roky do Štrasburku a stejný klub v letech 2001 až 2003 vedl jako trenér. Dvaačtyřicetiletý Hašek působil jako hráč i trenér také ve Spartě a v japonské lize. Loni neúspěšně kandidoval na předsedu Českomoravského fotbalového svazu a pak přijal nabídku z Dubaje.

St. Etienne patří k nejslavnějším klubům francouzské historie, desetkrát vyhrál ligu a v roce 1976 byl až ve finále PMEZ. Jeho dres oblékal i Michel Platini. V poslední době však má do pohárové Evropy daleko a letos skončil až třináctý. Dosavadní kouč Elie Baup se nepohodl s vedením klubu a po sezóně odešel do Toulouse.

Hašek už má vybraného i asistenta. Na rozdíl do Štrasburku, kde byl jeho pravou rukou Karel Jarolím, se tentokrát rozhodl pro člověka znalého místních poměrů. Asistentem podle agentury AFP bude bývalý útočník klubu Laurent Roussey.

Reklama

Související témata: