Hlavní obsah

Hašek chce dovést St. Etienne do horní poloviny tabulky

PAŘÍŽ

Nový trenér fotbalistů St. Etienne Ivan Hašek chce hrát s týmem o umístění v horní polovině tabulky a případně i o účast v evropských pohárech. Své plány přednesl ve středu večer na tiskové konferenci, na níž klub českého kouče oficiálně představil. Podle francouzského listu L'Équipe Hašek nevyloučil možnost, že se pokusí do mužstva přivést českého hráče.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

"To je předmětem teprve dalšího jednání a nerozhoduji o tom sám, takže nic konkrétního k tomu nemohu prozradit," řekl dnes ČTK Hašek, který se vrátil do Francie po třech letech od posledního angažmá ve Štrasburku. Na novém místě se prý cítí velmi motivován. "V St. Etienne jsou zajímaví hráči, ale na prvním místě je kolektiv. Především je potřeba, aby všichni hráči v každém zápase dělali čest svému dresu. Budeme-li postupovat společně, myslím, že můžeme dosáhnout dobrých výsledků," prohlásil.

Mužstvo, které v minulosti desetkrát vyhrálo ligový titul, ale v uplynulé sezóně skončilo až na třináctém místě dvacetičlenné tabulky, zahájí letní přípravu na novou sezónu 26. června. O případných posilách se jedná, podle L'Équipe bude mít Hašek na nákup nových hráčů osm až deset miliónů eur (asi 230 až 290 miliónů korun).

V současném kádru není žádný fotbalista, kterého by Hašek dříve trénoval. "Mnoho jich ale znám z doby, kdy jsem vedl Štrasburk a proti St. Etienne jsme hráli, takže poměrně dobrou představu o jejich hře mám," dodal dvaačtyřicetiletý Hašek.

Do Francie se přesunul z Dubaje, kde vedl klub Al Wasl. V novém působišti uzavřel smlouvu na rok se stejně dlouhou opcí. Na lavičce St. Etienne vystřídal Elieho Baupa, který odešel do Toulouse. Klub si Haška vybral z několika kandidátů, mezi nimiž byli například bývalý kouč francouzské reprezentace Jacques Santini.

Reklama