Hlavní obsah

Ševčenko opouští AC Milán, má namířeno do Chelsea

Ukrajinský fotbalista Andrej Ševčenko opouští po sedmi letech AC Milán a má namířeno do londýnské Chelsea. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2004 oznámil odchod z Itálie po pátečním jednání s předsedou AC Adrianem Gallianim. "Odcházím z rodinných důvodů. Nejde o ekonomické ani vztahové problémy v klubu," uvedl v prohlášení Ševčenko.

Foto: ČTK/AP

Andrej Ševčenko už vysvléká dres AC Milán.

Článek

Devětadvacetiletý Ševčenko přišel na San Siro v roce 1999 z Dynama Kyjev. Vedení AC nabídlo své ukrajinské hvězdě prodloužení kontraktu do roku 2011, on byl však už rozhodnut odejít. Agentura AP připomíná, že Ševčenkova manželka je Američanka a oba rodiče chtějí, aby se jejich syn Jordan naučil dobře anglicky.

"Je to vítězství anglického jazyka nad italským," komentoval to Galliani, jenž potvrdil, že zahájí jednání s Chelsea, která se již delší dobu o ukrajinského kanonýra zajímá. "Očekávám, že to nebude jednoduché," dodal k budoucím rozhovorům s anglickými šampiony.

Ševčenko, jenž se za dva týdny v Německu představí poprvé na světovém šampionátu, nastřílel za sedm let v červenočerném dresu 173 gólů. Více (221) zaznamenal v klubové historii jen legendární Švéd Gunnar Nordahl. Před třemi lety pomohl Ševčenko svému týmu proměněnou penaltou ve finále s Juventusem k triumfu v Lize mistrů, v roce 2004 s ním slavil titul v Serii A.

Reklama

Související témata: