Hlavní obsah

Titul už dávno mají, teď šampiónům chybí jeden zápas k sezóně bez porážky. Poté změří síly i se Slavií

Aktualizováno

Fotbalistům Celticu chybí už pouze jediný zápas k tomu, aby jako první skotský tým od konce 19. století prošli celou prvoligovou sezónou bez porážky. Svěřenci bývalého trenéra Liverpoolu Brendana Rodgerse ve čtvrtek v předposledním kole deklasovali 5:0 Patrick Thistle a útočí i na rekord v počtu vstřelených branek.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalistům Celticu chybí už pouze jediný zápas k tomu, aby jako první skotský tým od konce 19. století prošli celou prvoligovou sezónou bez porážky.

Článek

Celtic je v domácí soutěži bezkonkurenční a šestý titul za sebou si zajistil už 2. dubna. Nyní však slavný klub útočí na zápis do historie. Pokud se Celtiku v nedělním ligovém finále proti Heart of Midlothian podaří získat bod, jako první tým od roku 1899, kdy to dokázali jeho městští rivalové Rangers, projde sezónou bez porážky.

Rangers na sklonku 19. století dokonce všechny zápasy vyhráli. Bylo jich však pouze osmnáct, zatímco nyní týmy ve skotské lize absolvují o dvacet duelů víc. Celtic z dosavadních 37 utkání nevyhrál jen čtyři.

Sílu suveréna poznal i brankář Černý

Střeleckou explozi glasgowského týmu odnesl ve čtvrtek i český brankář Tomáš Černý, jenž ale po třech inkasovaných gólech kvůli zranění o přestávce střídal. Fotbalisté Celticu už v tomto ročníku nastříleli 104 branek, a pokud přidají proti Hearts alespoň jednu další, vyrovnají rekord skotské ligy, který stanovili jejich předchůdci v sezoně 2003/04.

Úspěšný ročník může Celtic korunovat 27. května ve finále Skotského poháru proti Aberdeenu a po triumfu v lize a Ligovém poháru získat domácí "treble".

S Celtikem se brzy bude moci poměřit pražská Slavia. Současný lídr české ligy vyzve slavný celek 4. července v rámci letní přípravy a podle vyjádření šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka na twitteru Pražané při této příležitosti pokřtí jednu z tribun v Edenu.

Reklama

Související témata: