Hlavní obsah

Juventus bude řídit šéf tenisového Roland Garros

TURÍN

Novým výkonným ředitelem Juventusu Turín byl jmenován šéf tenisového turnaje Roland Garros Jean-Claude Blanc. Do funkce ho dnes uvedlo nové vedení slavného klubu, který je jedním z hlavních aktérů korupční aféry v italské fotbale a hrozí mu odebrání mistrovského titulu a přeřazení do druhé ligy.

Článek

Blanc na postu nahradí Carla Sant'Albana, který Juventus řídil dočasně po odchodu zkompromitovaného generálního manažera Luciana Moggiho. Novým předsedou klubu, v němž působí český záložník Pavel Nedvěd, se stal Giovanni Cobolli, bývalý šéf společnosti Rinascente provozující síť obchodních domů.

Cena akcií Juventusu klesla od propuknutí skandálu v půli května o polovinu, dnes na milánské burze činila 1,30 eura za kus. Minoritní akcionáři na dnešní valné hromadě také proto tvrdě kritizovali bývalé vedení klubu za to, že nevěnovalo pozornost Moggiho nekalým praktikám. Bývalý manažer turínského celku je v kauze hlavním obviněným. Podle vyšetřovatelů ovlivňoval zápasy, když manipuloval nasazování rozhodčích.

Sant'Albano věří, že Juventus se v případě vyřazení z první ligy rychle vrátí zpět na vrchol. "Pracovali jsme na tom, aby se věci vrátily k normálu a do dvou let mužstvo zase vyhrávalo," řekl těsně před předáním funkce listu La Repubblica. Vítěz posledních dvou ročníků italské Serie A by se však v druhé lize zřejmě musel obejít bez trenéra Fabia Capella i řady opor včetně Nedvěda.

Reklama

Související témata: