Hlavní obsah

The Sun: Ferguson povede Manchester spolu s Lippim

LONDÝN

Podle britského deníku The Sun by se měl trenér italské reprezentace Marcello Lippi po finále mistrovství světa stát jedním z koučů Manchesteru United. Měl by být rovnocenným partnerem trenéru Alexi Fergusonovi, kterého by později ve funkci vystřídal. Vedení anglického týmu však dnes jednání s Lippim popřelo.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Italský trenér údajně řekl svým přátelům, že po mistrovství světa odstoupí a italské zdroje předpokládají, že jeho další kroky budou směřovat právě do Anglie. "Nedívá se po nějaké lukrativní nabídce, protože už dosáhl hodně úspěchů. Práce v zahraničí je jedinou věcí, která ho teď zajímá. Nepovažuje za podřadné pracovat společně s jiným trenérem nebo pod ním," řekl Sunu zdroj blízký Lippimu.

Lippi od roku 1996 trénoval Juventus Turín, se kterým zvítězil v Lize mistrů a získal pět ligových titulů. V roce 2000 si odskočil do Interu Milán, ovšem pak se vrátil zpět do Turína. Po Euru 2004 se stal trenérem italské reprezentace, kterou dovedl do finále mistrovství světa, které je na programu v neděli. Italský tisk již dříve informoval o tom, že je Lippi rozhodnut u reprezentace skončit, a to kvůli rodinným důvodům.

Reklama

Související témata: