Hlavní obsah

Talentovaný Kompany odmítl Chelsea, prý je to továrna

Jeden z nejtalentovanějších fotbalových obránců současnosti Vincent Kompany dobrovolně odmítl angažmá v Chelsea a raději dal přednost Hamburku. Belgický mladík, jenž se v červnu dohodl v severoněmeckém celku na šestileté smlouvě, s odstupem času uvedl, že londýnský velkoklub považuje pouze za továrnu.

Foto: www.advalvas.be

Belgická fotbalová hvězda Vincent Kompany.

Článek

"Chelsea o mě měla zájem již rok a půl. Mohl jsem si vydělat dvojnásobek toho, co jsem měl v Anderlechtu, ale nejsem blázen," řekl Kompany podle serveru skysports.com belgickému tisku. "Chelsea je továrna. Pokud jste číslo 26 na jejich výplatní pásce, jste také číslo 26 na hřišti. Já nechci hrát se svou kariérou ruskou ruletu," přidal narážku na národnost majitele londýnského klubu Romana Abramoviče.

Hlavním důvodem Kompanyho rozhodnutí je, že pro rozvoj svých schopností potřebuje hrát pravidelně, což by mu Chelsea nezaručila. Nevylučuje, že by si za Chelsea mohl zahrát později, ale zároveň dodává: "Raději nepůjdu do Chelsea nikdy, než ve špatný moment. A ten by byl teď."

Chce dělat postupné pokroky

Kompany měl také příležitost jít do francouzského Lyonu, který získal ligový titul čtyřiktát za sebou. "Lyon je jiný příběh. Z jejich strany jsem při jednáních cítil určitou aroganci. Něco jako že malý Vincent z malé Belgie by měl být spokojený, že může hrát za Lyon," dodal ironicky hráč, který v belgické reprezentaci debutoval jako nejmladší hráč v historii.

Největší současnou hvězdu belgického fotbalu chtěli také v Realu Madrid, Barceloně, Juventusu, Arsenalu či Manchesteru United, ale nakonec zvítězila nabídka Hamburku, kam Kompany přestoupil z Anderlechtu za osm miliónů eur. "Moje rozhodnutí bylo směřováno k budoucnosti. Lidé by mě raději viděli v nějakém velkoklubu, ale já chci dělat pokroky. A to mi nabízí právě Hamburk," řekl.

Reklama

Související témata: