Hlavní obsah

V italské korupční aféře figurují další čtyři kluby

ŘÍM/NEAPOL

Korupční skandál v italském fotbale bude mít nejspíš brzy další čtyři obviněné kluby z první ligy. Státní zastupitelství v Neapoli, které kauzu díky telefonním odposlechům odstartovalo, zahájilo vyšetřování Regginy, Lecce, Messiny a Sieny. Tento krok obvykle předchází vznesení obžaloby.

Foto: www.acffiorentina.it

Fiorentina, v jejímž útoku letos zazářil Luca Toni, byla potrestána přeřazením do druhé ligy.

Článek

Do hledáčku vyšetřovatelů se zároveň dostalo osm dalších funkcionářů včetně čtyř rozhodčích, kteří jsou podezřelí ze sportovního podvodu, údajně v sezóně 2004-2005. Je mezi nimi i předseda Regginy Lillo Foti, či italský mezinárodní rozhodčí Massimo De Santis, který byl potrestán zákazem činnosti na čtyři a půl roku v souvislosti s aférou už odsouzených klubů Juventusu, AC Milán, Lazia a Fiorentiny.

Vyšetřovatelé hodlají předložit rozsáhlý spis s novými obviněními představitelům italského fotbalového svazu během několika dnů. Svazem pověřený státní zástupce Francesco Saverio Borrelli by pak příští týden mohl zahájit další kolo výslechů.

Reggina a Siena se mohly vrátit, poputují ale zřejmě opět dolů

Italové se v první fázi korupční aféry vypořádali s provinilými celky nekompromisně. Juventus, Lazio a Fiorentina byly suspendovány do Serie B. Druhou ligu navíc zahájí s odpočtem bodů. Turínský klub vstoupí do sezóny s minus třiceti, Fiorentina bez dvanácti a Lazio bez sedmi bodů.

Po přeřazení trojice klubů do nižší soutěže se do Serie A vrátilo Lecce a Messina, které po sezóně sestoupily, nyní ale mohou opět spadnout do druhé ligy. Reggina obsadila v minulém ročníku 15. místo, Siena byla sedmnáctá.

Prvoligovou příslušnost tak zachoval jen AC Milán. Z konečné tabulky letošní sezóny mu ale bylo odečteno 44 bodů a vicemistr italské ligy tak přišel o Ligu mistrů. Příští ročník Serie A navíc zahájí s odpočtem 15 bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články