Hlavní obsah

Juventus se kvůli trestu odvolal k olympijskému výboru

TURÍN

Vedení fotbalového Juventusu Turín podalo kvůli trestu za korupci odvolání k arbitrážnímu soudu Italského olympijského výboru. Funkcionáři nesouhlasí ani s výsledkem předchozího odvolání, které přineslo snížení počtu odečtených bodů ze třiceti na sedmnáct, ale nechalo tým Pavla Nedvěda ve druhé lize.

Článek

Arbitrážní soud olympijského výboru je nejvyšší instancí mezi italskými sportovními orgány a má pravomoc potvrdit či zrušit disciplinární tresty. Na tuto arbitráž se musejí všichni obrátit dříve, než se odvolají ke správnímu soudu. To je připraven udělat Juventus, jehož funkcionáři zdůraznili, že pro odvrácení trestu využijí všech dostupných možností.

Arbitráž olympijského výboru by měla verdikt vynést do 25. srpna, tedy nejpozději tři dny před plánovaným začátkem italské Serie A. Očekává se, že se na ni obrátí i Fiorentina a Lazio, které nejsou spokojeny s tresty zahrnujícími odečtení bodů a vyloučení z evropských soutěží.

Fotbalistům AC Milán odvolací soud povolil účast ve třetím předkole Ligy mistrů a velkoklub ze San Sira žádné další odvolání neplánuje. Jeho účast v prestižní evropské soutěži však musí ještě potvrdit Evropská fotbalová unie UEFA, která by měla verdikt vynést ve středu.

Reklama

Související témata: