Hlavní obsah

Koller bojuje v Monaku s francouzštinou i formou

PRAHA

Rozpačité pocity má zatím z nového angažmá ve Francii český fotbalový útočník Jan Koller. Po odchodu z potápějící se Borussie Dortmund se ještě před začátkem mistrovství světa dohodl na smlouvě v AS Monako, ale knížecímu klubu se zatím moc nedaří. První dva zápasy nového ročníku francouzské ligy prohrál a má na kontě jediný vstřelený gól.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Koller na tréninku reprezentace.

Článek

Právě pro schopnost střílet branky přitom Monako angažovalo Kollera, robustnímu útočníkovi je přizpůsobena i hra celého týmu. Červenobílí hrají na hrotu pouze s Kollerem, na kterého by měly jít všechny přihrávky dopředu. Ale... "Ta podpora v útoku zatím není taková jak bych si představoval, chybí podpora z druhé vlny," utrousil Koller na pondělním srazu fotbalové reprezentace.

S francouzštinou se pere

Monako je tak po dvou zápasech na posledním místě dvacetičlenné soutěže a nálada v týmu i v ochozech je na poměry francouzské Riviéry na bodu mrazu. "Atmosféra je taková chladnější, i když na našem zápase doma se Saint Etienne byla hodně dobrá návštěva," připomněl Koller zápas, na který přišlo přes sedmnáct tisíc diváků.

Jenže domácí prohráli s týmem českého trenéra Ivana Haška 1:2, v předchozím prvním kole dokonce v Nancy (0:1) nevstřelili ani branku. A hvězdná česká posila se zatím prezentovala jen žlutou kartou v sobotním utkání. Kromě formy zatím bojuje i s jazykem. "S francouzštinou se zatím peru. Ale dochází k nám jedna Češka, která doučuje, tak se to snad zlepší," věří český obr.

Do kasina zatím nezašel

Kromě fotbalu ale může být s novým angažmá maximálně spokojen. Bydlí přímo v Monaku, byt má jen asi 200 metrů od moře. A atraktivní a bohatá země láká všemi možnými svody včetně všudypřítomných kasin. Fotbalista s platem přes milión eur za rok zatím návštěvě odolal. "Jezdím sice okolo na tréninky, ale zatím jsem ještě nezašel," vykládá.

Nyní už se zase soustředí na povinnosti v národním týmu. "Atmosféra v reprezentaci je dobrá. Všichni chceme napravit ten pokažený dojem z mistrovství světa a postoupit na mistrovství Evropy," upírá svůj zrak k blížící se kvalifikaci. "Hlavními favority jsou Německo a Irsko. Po úspěchu sahá také Slovensko, které se proti nám určitě bude chtít pořádně vytáhnout," komentoval budoucí soupeře.

Reklama

Související témata: