Hlavní obsah

Owen možná kvůli zranění kolena přijde o celou sezónu

LONDÝN

Zraněné koleno může připravit anglického fotbalistu Michaela Owena o celou sezónu. BBC to řekl jeho trenér z Newcastlu United Glenn Roeder, podle nějž bude léčení hráčova přetrženého křížového vazu dlouhodobou záležitostí. Šestadvacetiletý útočník se bez cizího zavinění zranil na mistrovství světa v duelu se Švédskem.

Článek

Poté se Owen v americkém Coloradu u vyhlášeného specialisty Richarda Steadmana podrobil zákroku, který mu spravil poškozenou chrupavku. Další operace, jež by měla vyřešit Owenovy problémy s poškozenými vazy, byla kvůli neustupujícímu otoku pravého kolena odložena na září.

"Nevím, zda (Owen) bude v této sezóně vůbec hrát, i když má k dispozici tu nejlepší lékařskou péči. Takové zranění prostě potřebuje čas," řekl Roeder. O datu fotbalistova návratu na hřiště nechtěl spekulovat. "Kdybychom řekli, že to bude v březnu, a Michael by v tu dobu pořád nebyl fit, způsobilo by to ještě víc problémů," dodal.

Osmdesátinásobný reprezentant Owen už vynechal podstatnou část minulé sezóny, před níž přišel do Newcastlu z Realu Madrid. Tehdy to bylo kvůli zlomenině zánártních kůstek.

Reklama