Hlavní obsah

Rosický musí svůj start v anglické lize odložit

LONDÝN

Mohla to být krásná premiéra fotbalisty Tomáše Rosického v anglické lize. V sobotu se jeho Arsenal střetne na zbrusu novém Emirates stadium s Aston Villou, v níž hrají jeho krajané Milan Baroš a Patrik Berger. Nakonec se ale slavnostní soutěžní premiéra nejmodernějšího stadiónu v Evropě zřejmě odehraje bez Čechů.

Článek

Rosického start totiž vyloučilo zranění třísel, které si způsobil v duelu předkola Ligy mistrů v Záhřebu. Zdravotní problémy má i Baroš a Berger nemá jisté místo v sestavě. Rosický nefiguroval v osmnáctce pro zápas, kterou zveřejnila britská média. Stejně jako Ashley Cole nebo Reyes, kteří jsou na odchodu z týmu.

Bude se tak bude opakovat situace z chystané Rosického premiéry před pěti lety v Dortmundu. Tehdy se celý klub připravoval na start nejdražšího hráče bundesligy, ale 'Malý Mozart' nakonec zůstal jen na hotelu. Skolila ho totiž silná angína, a dokonce i svá první interview s českými novináři dělal v hotelu, kde v úvodu svého angažmá pobýval. A k premiéře vyběhl až o týden později v silném sněžení v Mnichově na půdě tamního klubu 1860.

Šéfové Arsenalu si od Rosického slibují hodně v ofenzivní části. "Má obrovské zrychlení, přesně si dokážu představit roli, kterou bude v týmu hrát," pochvaluje si trenér Arséne Wenger nejdražší letní posilu. Rosického prý klub koupil za 11,7 milionu eur, v přepočtu asi 340 milionů korun.

Gól Arsenalu dali na internet

Sparťanský odchovanec se na Premier League těší. "Je to pro mě velká výzva. Sice spousta lidí tvrdí, že to je tvrdá soutěž, ale i když rozhodně nepatřím k žádným tvrďákům, z Německa mám dobrou školu," prohlásil Rosický několik dnů přes ligovým startem.

V Arsenalu si ho prý fanoušci pamatují velmi dobře. Klub dokonce okamžitě po květnovém přestupu zařadil do placené internetové sekce klubové televize celou akci, která předcházela brance českého hráče do branky Arsenalu v dresu Sparty v zápase Ligy mistrů v ročníku 1999/2000. Tehdy Rosický snížil na konečný výsledek 4:2 z pohledu Arsenalu.

Rosický není jediným zraněným hráčem v rudém dresu. Potíže mají i Senderos, Lauren a Clichy, na poslední chvíli se uzdravil Ljungberg. Ani Aston Villa není bez potíží: trenéru Martinu O'Neillovi budou při jeho premiéře na lavičce klubu podle klubových informací vedle Baroše chybět Bouma, Cahill a Laursen.

Reklama

Související témata: