Hlavní obsah

Kouč Aston Villy: Baroš nejspíš zůstane, počítám s ním

Útočník Milan Baroš nejspíš zůstane hráčem Aston Villy. Po rozhovoru s českým fotbalistou to prohlásil nový trenér anglického klubu Martin O'Neill, který dal Barošovi najevo, že má o jeho služby zájem. Nejlepší střelec předloňského ME se po problémech s chodidlem teprve v úterý zapojil do tréninku s mužstvem a podle O'Neilla by v ideálním případě mohl začít hrát po reprezentační přestávce.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš

Článek

"Mluvil jsem s Milanem a pokud bude vědět, že s ním počítáme v našich plánech, a tak to je, bude chtít zůstat. Mluvilo se o zájmu různých klubů, ale nerad bych ho teď viděl odcházet," řekl O'Neill britským médiím před středečním ligovým zápasem proti Readingu.

O Barošově přestupu jednal po mistrovství světa, kde rychlý útočník odehrál vinou zranění jen 63 minut proti Itálii, Hamburk. S Aston Villou se však nedohodl na výši odstupného, birminghamský tým požadoval za českého hráče 12 milionů eur.

Podle O'Neilla, jenž začátkem srpna vystřídal ve funkci Davida O'Learyho, se momentálně žádný nový zájemce o Baroše nepřihlásil. "Stejně bych mu teď odchod rozmlouval," uvedl trenér. "Na Euru 2004 ukázal, jaký je to hráč. Teď se jen potřebuje dostat zpět do formy. Bohužel s tím zraněním měl hodně problémů. Je fajn, že znovu trénuje a říká, že se cítí dobře. Po reprezentační pauze možná bude schopen hrát," prohlásil O'Neill.

Posteskl si, že se Baroš zranil během působení v národním týmu a připojil se k stále častěji zaznívajícím hlasům, že kluby by v podobných případech měly dostávat odškodné. "Mluví se o tom a já s tím souhlasím," řekl kouč.

Reklama

Související témata: