Hlavní obsah

Nedvěd věří v brzký návrat Juventusu

PRAHA

Pavel Nedvěd si získal velké renomé tím, že i po přeřazení do italské Serie B zůstal jako jedna z mega hvězd v Juventusu, ač měl nabídky k přestupu. "Juventus mi hodně dal. Umožnil mi dostat se tam, kde jsem, a já mu to chci vrátit," řekl už bývalý český reprezentant při své poslední srpnové návštěvě v Česku, na níž se rozloučil proti Srbsku s dresem národního mužstva.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Trest cítí jako hodně tvrdý, ale nezoufá. "Musíme se s tím vyrovnat. I přes odchody několika opor má Juventus pořád velkou sílu. Reálně vidím návrat už v první sezóně, i když ztráta sedmnácti bodů, které nám budou na jaře příštího roku odečteny, je veliká a vypadá hrozivě. Bude to těžké, ale dokážeme to," odmítl pochybnosti Nedvěd.

Z největších hvězd v Juventusu zůstali například i mistři světa Buffon, Del Piero a Camoranesi. Vstup do nové sezóny však neměl nejslavnější italský klub nejlepší. Jedinou možností, zahrát si už na podzim příštího roku ve fotbalové Evropě, skončil vyřazením ve 3. kole Italského poháru Neapolí.

Ve druhé nejvyšší soutěži má český fotbal i další zástupce. Lecce, pendlující pravidelně mezi oběma nejvyššími Seriemi, vede trenér českého původu Zdeněk Zeman. V návratu mezi elitu by mu měli pomoci záložník Ondřej Herzán a obránce Martin Petráš, jejichž služeb se zřekla pražská Sparta. Petráš navíc proseděl většinu jara na lavičce Hearts, kde hostoval.

Reklama

Související témata: