Hlavní obsah

Fotbalisté Monaka opět prohráli a jsou předposlední

Fotbalisté Monaka se stále nemohou vymanit z krize v úvodu sezony a v 7. kole francouzské ligy prohráli na hřišti Lensu 0:1. Jedinou branku měl na svědomí domácí Jussie, který již v páté minutě úspěšně naložil s pokutovým kopem. Pro Monako to byla třetí prohra za sebou a pátá celkově. Se ziskem čtyř bodů je předposlední jen o skóre před Nice.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Plašil v dresu Monaka.

Článek

Český reprezentant Jaroslav Plašil odehrál za Monako celé utkání. Služeb Jana Kollera využil trenér Bölöni až od začátku druhého poločasu, ovšem ani český obr nedokázal prolomit střelecké trápení. Od svého letního příchodu překonal obranu soupeře jen jednou.

Marseille překvapivě prohrála na hřišti dosud posledního Nantes 1:2, když jedinou branku hostů zaznamenal Niang až v 78. minutě. Před odvetou Poháru UEFA proti Mladé Boleslavi tak Olympique ukázal, že jeho forma není vyrovnaná. Branky Payeta a Norberta znamenaly pro Nantes první výhru a pro Marseille naopak první porážku v sezoně a navíc ztrátu možnosti dotáhnout se bodově na vedoucí Lyon.

Marseille přitom nastoupila v nejsilnější možné sestavě: Carrasso - Beye, Zubar, Civelli, Taiwo - Cana (80. Oruma), M'Bami (85. Bamogo), Ribéry - Nasri, Pagis (60. Maoulida), Niang.

Výsledky - 7. kolo:
Lens - Monako 1:0 (5. Jussie z pen.), Nantes - Marseille 2:1 (37. Payet, 49. Norbert - 78. Niang).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: