Hlavní obsah

V Řecku fanoušci zranili trenéra a zrušili fotbalový šlágr

Soluň

Očekávaný šlágr řecké fotbalové ligy v Soluni musel být v neděli odložen kvůli fanouškům, kteří zranili kouče hostujícího Olympiakosu. Óscar García byl zasažen do tváře kotoučkem papíru používaným do pokladen a odjel do nemocnice. Domácímu týmu PAOK hrozí vysoká pokuta nebo odečet bodů.

Fanoušci řádili na fotbale v Řecku

 
Článek

PAOK vede tabulku, obhájce titulu Olympiakos Pireus je třetí a ztrácí šest bodů. Podle domácích funkcionářů hosté incident se zraněným trenérem zveličovali s cílem, aby soluňský klub byl potrestán a přišel o body.

"Je to součást jejich strategie. Dnes ráno nás varovali, že opustí hřiště při sebemenším incidentu," řekl šéf komunikace PAOKu Kyriakos Kyriakos.

Některá média upozornila na to, že španělský trenér García byl ošetřen v soukromé a nikoli státní nemocnici. Lékař do zprávy napsal, že trenér měl poraněný ret. "Ale i bolesti krku a závratě," uvedla nemocnice v prohlášení.

Několik stovek fanoušků domácího týmu se po zrušení zápasu pokusilo dostat k hráčům i rozhodčím v šatnách. Policie ke zklidnění situace použila slzný plyn.

Reklama

Související témata: